Putem măsura efectul gândurilor?

Întrebare: Pot 10 sau mai mulți oameni, care se gândesc pozitiv la cineva care este bolnav, să aibă efect asupra lui?

Răspuns: Da, dar unde vei găsi 10 asemenea oameni, a căror influneță să fie suficient de puternică pentru a se manifesta în mod real și pentru a fi măsurată?

Am cunoscut un profesor în America care a primit fonduri guvernamentale pentru a face studii similare, în locuri diferite din lume. A făcut aproximativ 60 de studii ale influenței maselor care împart idei comune, în diferită părți ale globului. Totuși, sincer, nu am fost interesat de rezultatele lui. Nu cred că astfel este posibil să ajungi la o concluzie reală. Se poate să fii avut ceva date statistice, dar nimic mai mult. Cum se poate măsura impactul unui asemenea fenomen, cum se manifestă el, ca ochiul bun sau ca cel rău?

Este imposibil să descoperi vreo conexiune, deoarece un om obișnuit nu poate descoperi o asemenea influență și nu poate lucra cu ea; nu o poate acumula, măsura sau să o compare. Asta se poate doar dacă este și el la nivelul grupului ai cărui membrii lucrează împreună la dezvoltarea graduală a ”organului” de simț comun, care poate simții noi atribute și noi caracteristici comune. Conexiunea care este creată între ei poate să influențeze pe oricare dintre ei. Apoi, aceste grup devine un detector.

Întrebare: Ce crezi despre familie? Este familia, cu legăturile ei naturale, considerată un grup, sau nu este suficient?

Răspuns: Dacă un membru al familiei este bolnav, ceilalți membrii se simt și ei rău, desigur. Asta este ceva comun iar doctorii știu și înțeleg asta. Mai mult, ei spun că și cancerul se răspândește la un nivel energetic.

Dacă ne uităm în jurul nostru, vedem că animalele de casă, de exemplu, suferă de aceleași maladii ca și stăpânii lor. Dacă stăpânul este depresiv, atunci și pisica sau câinele lui suferă de aceași maladie, cu toate că în mod normal animalele nu suferă de depresie. Asta înseamnă că boala este transmisă la un nivel energetic.

Din emisiunea de la KAB TV ”Medicina viitorului” 4/7/13

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: