“Puterea blestemelor și puterea iubirii” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Puterea blestemelor și puterea iubirii

Un student m-a întrebat despre un nou serial TV din Israel care spune povestea unei familii din Ierusalim în care femeile din familie au fost blestemate cu căsătoria cu bărbați care nu le iubesc. Aparent, generație după generație, aceste femei sunt nefericite în căsătoriile lor. Studentul a vrut să știe dacă există într-adevăr un blestem și dacă blestemele pot provoca cu adevărat un asemenea rău.

Un blestem reflectă răutatea cuiva cu privire la o altă persoană. Natura umană, știm din Biblie, este rea din tinerețe. Acesta este motivul pentru care lumea noastră arată din ce în ce mai mult ca un blestem. Reaua-voință poate fi de asemenea, îndreptată către anumite persoane și poate provoca leziuni personale asupra acestora. De-a lungul anilor am cunoscut mai mulți oameni, dintre care majoritatea femei de altfel, care ar fi putut îmbolnăvi o persoană prin simpla privire. Din fericire, astăzi mai puțini oameni au astfel de puteri. Cu toate acestea, din moment ce intențiile noastre față de ceilalți sunt în general negative, atunci chiar și fără intenție vom arunca în mod constant săgeți către alți oameni, ceea ce ne face pe noi toți suferinzi și nefericiți.

Blestemele nu sunt incurabile; ne putem proteja de ele. De vreme ce blestemele reflectă rea-voință, protecția împotriva lor este bunăvoința. Dacă încercăm să răspândim bunăvoință tuturor, fără discriminare, ne vom proteja de gândurile negative.

Acest lucru este adevărat nu numai când vine vorba de blesteme. Devreme ce cauza pentru care lumea se află în nefericire se datorează relei-voințe, calea de a remedia lumea este prin răspândirea bunăvoinței. Dacă ne schimbăm atitudinile de la a căuta răul altora la a căuta beneficiul altora, întreaga lume va beneficia de gândurile noastre și, în primul rând noi înşine

Aceasta nu este o idee atât de simplistă pe cât le poate părea unora. Întrucât natura umană este în mod inerent rea, va trebui să adunăm sprijinul multor oameni pentru a crea un mediu social care susține și recompensează bunăvoința și care condamnă și reproșează reaua-voință. În acest moment, facem opusul. Priviţi doar pe cine idolatrizăm și gândiţi-vă la valorile pe care le reprezintă și veţi înțelege tipul de revoluție pe care societatea noastră trebuie să o facă.

Dar putem face acest lucru. Dacă ne schimbăm valorile, ne vom schimba și idolii. Dacă ne schimbăm idolii, oamenii care devin celebri vor fi cei care reprezintă grija și preocuparea pentru ceilalți. Când vom crea un astfel de mediu între noi și în mass-media care ne înconjoară, vom schimba lumea. Nu mai este nevoie de nimic, ci doar de o schimbare a inimii de la rău la bine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed