Regiunea Bunatatii

Intrebare: Daca vom crea un institut de educatie integrala cu centre in diferite tari, nu va intra acesta in conflict cu institutiile existente, de exemplu cu academiile de stiinta?

Raspuns: Nu. Eu cred ca trebuie sa fie pur si simplu un sistem paralel de educatie, pentru ca nimeni nu a lucrat pana acum cu educatia societatii si a umanitatii.

In acest caz, nimeni nu ne poate deranja din aceasta munca: nu incalcam teritoriul nimanui; nu luam nimic de la nimeni. De fapt acesta este un spatiu absolut gol pentru ca nimeni nu a vrut sa lucreze asupra educatiei umanitatii.

Deci, ce putem spune despre adultii care nici macar nu isi cresc copiii? Noi le dam o educatie si nu crestere. Deci nu poate fi vorba despre competitie. Primul lucru care trebuie facut este de a explica nevoile educatiei.

Urmeaza crearea unui centru important international, care poate deveni un exemplu pentru toti.

Acesta nu va fi un centru stiintific, de cercetare, educatie, sau un centru educational, ci un intreg oras, o arie, o regiune, care va tria dupa reguli socio-economice noi, folosind resursele unui consum rational, corecta interactiune intre oameni, etc.

Acesta ar fi un pas serios inainte. In treacat fie spus, cel mai mare cercetator al metodologiei integrale, Baal HaSulam, a scris despre nevoia de a crea un asmenea spatiu, unde oamenii sa traiasca in limitele bazei unei noi societati care ar putea deveni un exemplu pentru toti, a carei metodologie poate functiona si poate fi prezentata lumii.

Pe de o parte, acest loc va fi atractiv pentru toti. In timp ce, pe de alta parte, va da posibilitatea de a dezvolta abordarea integrala pentru umanitate si pentru indivizi.

Din  „Discutie despre Educatia Integrala”, 24/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: