Remediul pentru lume este în educaţia integrala

Numărul de persoane din lume care sufera de depresie este in crestere. Respingerea, neînţelegerea sensului existenţei noastre, consumul de droguri sau terorismul, sunt toţi indicatorii dezamăgirii noastre în viaţă.

Am ajuns la punctul în care trebuie să aducem lumea la o stare raţionala, echilibrata. Acum, din moment ce sunt tot mai mulţi oameni şomeri şi nu au nimic de facut, este un factor social extrem de periculos, iar guvernele se tem de asta. Deci, ce se poate face?

Este imposibil sa distrugi pesupusele milioane şi chiar miliarde de persoane inutile din lume pur şi simplu prin războaie. Ar fi un război după care nimic nu ar mai rămâne. Nu există nici o soluţie rezonabilă chiar si dacă abordam problema potrivit cu Malthus: „Să purificam umanitatea de toate elementele redundante şi s-o taiem în jumătate”- acest lucru nu va funcţiona!

Vedem cum colapsul unei zecimi din centralele nucleare din Japonia a avut efecte teribile in întreaga lume, multe dintre ele despre care încă nu ştim, cum ar fi la Cernobal, deoarece informaţiile rămân clasificate.

Dar chiar şi aceste mici „probleme” sunt suficiente pentru a opri construirea de centrale nucleare in intreaga lume. Factorii de decizie înţeleg pericolul şi astfel opresc construirea lor. Dar prin această acţiune unică, putem vedea că nu există nici o problemă şi nici o soluţie. Problema este în altă parte pentru toţi: Cum putem aduce miliarde de oameni într-o stare de echilibru?

Deci, noi ar trebui să vedem concedierea atâtor oameni ca tranziţia omului la un alt fel de muncă, la munca socială productivă, astfel încât să putem face într-adevăr societatea umană mult mai benefică pentru toată lumea.

Acest lucru poate fi pus în aplicare doar prin educaţia integrală a tuturor. Astfel, vom ridica o persoana la nivelul de înţelegere integrală, la managementul global al naturii, iar apoi se trateaza pe ea însaşi, lumea şi orice altceva in mod diferit.

În primul rând ea înţelege că problema nu este doar despre oamenii bogaţi şi oamenii săraci, despre liderii buni sau rai, sau despre miliardarii care iau totul pentru sine, ci înţelege că există o tendinţă clară aici şi acesta este modul în care natura ne dezvolta . Acest lucru înseamnă că noi ar trebui să luam o forma care este adaptată naturii, deoarece nu putem face nimic împotriva ei. Singurul lucru pe care il putem face este sa intelegem legile naturii. Dacă suntem adaptati la legile naturii, ne vom aduce pe noi insine la starea cea mai confortabilă.

Din Emisiunea KabTV „Bazele Societatii Integrale” 26/02/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: