Rezolvarea problemelor care nu au nicio solutie

Intrebare: Spuneti ca educatia  integrala nu este numai esentiala, dar este cel mai important lucru in viata. Ce este atat de important la ea?

Raspuns: Astazi, natura ne pune intr-un cadru foarte dur, iar o persoana nu are nevoie de nimic cu exceptia unei existente normale, echilibrate si rezonabile. Trebuie sa facem o tranzitie de la o societate de consum  nestapanit, nelimitat desi anterior ne-am gandit ca consumul ar creste la nesfarsit!

Eram inca un copil atunci cand americanii au inceput sa sustina cultura de consum. Ei au crezut ca ar fi infinite, eterna, la fel ca propaganda comunista de pe cealalta parte a lumii. Dar cum ar putea o astfel de societate sa fie eterna, daca extragem tote resursele naturale din pamant si cu ajutorul lor fabricam  bunuri cu uzura morala anticipata, astfel incat dupa o scurta perioada de folosinta, le aruncam intr-un depozit de deseuri? Ca urmare, orasele sunt inconjurate de gropi de gunoi imense, care polueaza sursele noastre de apa, tot mediul  inconjurator si resursele naturale. Este nevoie sa cheltuim sume imense doar pentru a obtine ceea ce este necesar pentru existenta noastra: aer curat, apa, mancare, suplimente biologice si vaccinuri si statii de epurare usiase, etc. Acest lucru inseamna ca lumea devenit din ce in ce mai dificila din cauza supraproductiei inutile, astfel ca doar cativa oameni (500 sau 1000 oameni din lume) au conturi bancare cu niste sume exorbitante care intr-un final nu le vor fi de nici un folos nici pentru ei, si totusi nu vor intelege asta din pricina limitatiilor lor. Si pentru aceasta ei distrug singura noastra casa, Pamantul?

Eu nu fac parte din nicio miscare de mediu in niciun fel. Pur si simplu vorbesc despre legea naturii care ne obliga sa actionam diferit. Pastram regula esentiala a existentei noastre. Acestea nu sunt doar cuvinte frumoase, care sa ne invete ceva frumos, este o necesitate. Incepem sa percepem acest lucru in viata noastra de zi cu zi.

Ar trebui sa intelegem ca orele de munca ar putea fi reduse pentru un numar mare de persoane angajate in industria prelucratoare, avem nevoie de acest lucru pentru a neridica la un alt nivel de dezvoltare, un nivel de armonie cu natura. Apoi vom incepe sa percepem  natura diferit, care ne conduce, asa cum a făcut acest lucru pe parcursul  multor ani de dezvoltare noastre, spre un scop anume – sa devenim egali cu aceasta.

Ce inseamna a deveni egal cu natura? Cand ne uitam la modul in care exista  partile mineral,  vegetatal si animat, este clar ca ele exista pur si simplu. Deci, care este scopul existentei omului? Este doar pentru a trai o viata obisnuita, ‚umana’? Apoi, avem in vedere nivelul uman ca doar o parte a lumii animale. Sau exista un alt obiectiv, care este mai presus de perceptia noastra?

Din emisiune de pe KAB TV “Bazele societatii integrale” 2/26/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed