Sa-i invatam pe copii blandetea

Intrebare: Daca imi cresc copiii dupa principiile Kabalei, invatandu-i despre iubire si daruire, cum o sa supravietuiasca ei in lumea aceasta egoista?

Raspuns: Nu-ti face probleme. Un copil care creste intr-un mediu care ii ofera numai exemple pozitive si care motiveaza atitudini de blandete fata de acesta nu devine mai slab decat alti copii. Dimpotriva, el descopera o multime de forte bune care il ajuta si care lucreaza pentru el, protejandu-l de fortele raului.

Chiar si in viata de zi cu zi, noi ii protejam instinctiv pe copii de tot ce consideram ca e rau si ii invatam sa fie buni cu altii, sa faca compromisuri si sa fie politicosi. Actionam astfel pentru ca, din interior, intelegem ca relatiile bune cu mediul – si nu lupta cu mediul sau castigarea a ceva prin forta – implica siguranta si pace.

Este evident ca violenta nu rezolva niciun fel de probleme pentru un individ sau pentru o tara. Cei care folosesc forta pierd intotdeauna, in cele din urma, desi spera sa reuseasca. Asa e construita lumea materiala, unde singura putere care domneste este cea a Creatorului. Si chiar si cand pare ca cineva castiga prin folosirea violentei, cu siguranta ca il vom vedea cazand. Asta se refera la o persoana, la o natiune si la lume, in aceeasi masura.

Putem reusi cu o singura conditie: daca avem echivalenta de forma cu Creatorul. Aceasta asemanare este cheia succesului. Ca urmare, nu iti fie teama ca un copil va primi o educatie moale. Sarcina noastra este sa crestem o persoana astfel incat aceasta sa devina cat mai apropiata de Creator, iar atunci cu siguranta ca vom reusi in viata. Orice alt model de comportament nu va face decat sa ii dauneze.

Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Kabbalah 1.07.10, Introducere la Cartea, Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed