Sa Invatam Sa Avem Grija De Lume

Ficare dintre noi are o predispozitie pentru a face anumite actiuni care sunt neplacute celor din jurul noastru. Noi putem imparti actiunile cuiva in bune sau rele in functie de noi insine si actiunile in relatie cu societatea. Noi trebuie sa invatam persoana sa nu isi faca rau, sa nu se raneasca fizic, pentru ca desi in noi exista mecanisme de aparare, exista de asemenea si impulsuri distructive.

Tot astfel trebuie sa tratam cu grija si preocupare mediul. Mediul este natura neinsufletita, vegetala si animata in care traim si pe care trebuie sa o protejam. Este necesar sa invatam persoanele sa aiba o atitudine corecta fata de ecologie de vreme ce mancarea, climatul si intreaga noastra existenta depinde de asta. Noi traim in sanul naturii, si partile sale vegetale, animate si chiar minerale au o importanta mare pentru noi deoarece primim totul de la acestea. De aceea trebuie sa invatam persoana cum sa trateze mediul ecologic cu mare grija.

Si in al doilea rand, trebuie sa invatam persoana sa se raporteze corect la societatea umana, sa exercite o influenta pozitiva asupra acesteia pentru ca, in final, aceasta ii influienteaza viata.

Astfel, relatia omului cu societatea si a societatii cu omul sunt cele mai imprtante aspecte ale educatiei. Toate celelalte sunt abilitati profesionale pe care trebuie sa le dam persoanei astfel incat el sau ea sa fie utili celorlalti si sa aiba o existenta onesta fata de sine.

Ceea ce lipseste dezvoltarii noastre este abilitatea de a da unei persoane tinere si chiar si noua, ca adulti, o asemenea educatie, o viata, astfel incat in timp ce vrem sa ne schimbam situatia, sa avem grija de societate a carei influienta poate fi benefica.

Asa cum am spus anterior, o persoana nu este capabila sa isi imbunatateasca ea insasi viata. Acest lucru poate fi facut doar de mediu, care ma obliga, imi ofera suport, si imi schimba sistemul de valori si prioritati. Din aceasta cauza, in mine apar noi dorinte si eu imi stabilesc noi scopuri.

De aceea viitorul persoanei depinde doar de alegerea si crearea propriului mediu, in special in generatia noastra globala si interconectata. Fiecare persoana din lume determina ce se intampla cu ceilalti. Daca unele state incep sa trateze rau alt stat, acest lucru afecteaza intreaga existenta a celui din urma, care trebuie sa se apere si sa aiba grija de propria sa siguranta.

Aceasta interdependenta reciproca ne va forta sa construim si sa structuram un sistem global de educatie. In plus, in procesul educatiei noi trebuie sa invatam si sa ii invatam si pe altii ca viitorul nostru depinde in intregime de mediul nostru.

Se pune problema daca o persoana are liber arbitru si posibilitatea de a alege? Poate persoana sa faca, sa efectueze si sa realizeze ce doreste? Noi vedem ca nu reuseste.

Daca pana acum m-am dezvoltat datorita propriilor mele proprietati intrinseci, genelor cu care m-am nascut si mediului inconjurator care m-a format (parinti, gradinita, si scoala), atunci avansand, ca adult pot alege de asemenea cum sa le schimb pe unele dintre ele. Insa realizarea transformarii mele apare intotdeauna cu ajutorul societatii datorita faptului ca eu aleg si imi structurez ordinea preferintelor si decid daca merita sa ma aflu sub influenta unei asemenea societati. De aceea am libertatea de a alege, insa aceasta este exercitata doar prin alegerea mediului.

Din KabTV “O Viata Noua” Episodul 3, 29/12/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: