Sarcina pentru următoarele şase luni

Principala noastră sarcină pentru următoarele şase luni este de a organiza educaţia integrală în întrega lume sau, cel puţin, să începem procesul organizării. La început, este esenţial să facem asta pentru ţările dezvoltate din Europa şi America de Nord, nu pentru ţările în dezvoltare din America de Sud sau China şi toate ţările Asiatice, adică să o facem pentru ţările dezvoltate care sunt deja expuse la criza globală. Cred că, în viitorul apropiat, criza se va manifesta mai puternic în Europa, iar apoi va lovi America ca un bumerang.

În timp ce Europa este în criză şi totul este deplorabil acolo, urmează rândul dolarului, deoarece sunt investite fonduri în economia SUA şi acolo este transferată o parte a finanţelor şi economia în general. De aceea, criza încă nu este clar demonstrată în SUA, este simţită doar prin faptul că oamenii trăiesc îndatoraţi şi se pot vedea interese pozitive. Iar atunci când Europa îşi va termina căderea, această bulă se va sparge în SUA şi apoi va fi cu adevărat rău.

Normal, până atunci egoismul uman nu este pregătit să audă nimic, pentru că este mult mai plăcut să urmăreşti un meci de fotbal decât să asculţi nişte cursuri, transformări, dezvoltări: unde trebuie să ajungem şi de ce. Cât timp pot supravieţui de azi pe mâine, nu sunt interesat de explicaţiile voastre. Dar, când mâine nu am nici fotbal nici necesităţile de bază, atunci apare o problemă.

De acee pregătim sistemul de bază al educaţiei integrale.

Din „Discuţie asupra educaţiei integrale” din 29.05.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: