Scoala adevarului

Intrebare: Cum poti explica copiilor legea ‘’iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti?’’

Raspuns: Educatia trebuie sa fie la fel si pentru copii si pentru adulti. Doar ca, copilului ii dezvalui totul la un nivel mai mic, ii dai exemple pe care le poate intelege, care sunt ‘’reduse’’ la nivelul lui, dar nu basme.  Intotdeauna trebuie sa ii fie spus adevarul ! Trebuie doar sa avem grija ca el sa ne inteleaga corect la nivelul lui de intelegere, la fel cum noi adaptam limbajul Cabalei omului modern pentru ca sa fie clar tuturor.

Este nevoie de multe lectii ca sa ii explici unui copil ce invata adultii la lectiile zilnice de Cabala. Dupa ce am verificat toate lectiile precedente care s-au adunat, dezvalui o noua problema grupului de copii pentru a fi rezolvata ; le ofer o ‘’jumatate de lingurita’’, doar ‘’de gust’’.

Dar dupa asta, copilul trebuie sa inceapa sa puna intrebari, cand lipsit de intelegere si chinuit de neincredere, discutand cu prietenii, impreuna incearca sa sa inteleaga ce se intampla de fapt, unde este problema si care este solutia. Profesorul se implica in discutie ca si egalul lor, ghidandu-i pe calea cea buna in timp ce pastreaza distanta.

Prima data clarificam complet intrebarea in sine, apoi incercam sa gasim solutia. Prin acest proces profesorul evalueaza progresul copilului: fiecare grad precedent se conecteaza cu urmtorul in partea sa cea joasa. Gradele nu sunt oferite, toti sunt egali; noi doar evaluam solutia colectiva la orice problema data.

Din partea a 4a Lectia zilnica de Cabala 10/4/10, Dragostea fata de Creator si dragostea fata de fiinta creata

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed