“Serios în dezvoltare? Învață să râzi de tine însuţi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSerios în dezvoltare? Învață să râzi de tine însuţi

Dacă ne-am putea privi dintr-o parte și ne-am vedea micile defecte, nu doar ne-am face viața mai ușoară pentru noi înșine, ci am învăța și multe despre natura umană, despre natura Creației și despre cum ne putem îmbunătăți pe noi înșine. Umorul bun este atunci când râzi de tine; umorul rău este atunci când râzi de ceilalți. Primul te înalță; cel din urmă îi degradează pe ceilalți.

Potențial, toți avem simțul umorului. Din păcate, suntem atât de îngropați sub probleme, competiții și calcule sociale încât nu ne putem permite să râdem pur și simplu de lucruri. Deci, în loc să râdem ne suprimăm simțul umorului.

Dezvoltarea simțului umorului nu este o problemă de a glumi. Umorul este abilitatea de a privi propriile mele defecte de sus, de a mă ridica deasupra mea și de a râde de ceea ce a făcut natura cu mine, de modul în care m-a făcut. Este cea mai constructivă și pozitivă formă de autocritică. Umorul ne ajută să vedem cine suntem cu adevărat și, odată ce ne recunoaștem atributele negative, putem începe să le corectăm. Deoarece umorul face mult mai ușor să ne vedem defectele, este un instrument vital în creșterea noastră pentru a deveni oameni mai buni.

Astăzi însă, la fel ca în majoritatea celorlalte lucruri despre natura umană, am deformat complet sensul și scopul umorului. În loc să râdem de noi înșine ca mijloc de a crește, râdem de ceilalți pentru a-i micșora. Folosim umorul exact ȋn mod opus celui în care ar trebui să-l folosim, iar rezultatul este că umorul de astăzi crește tristețea oamenilor, mai degrabă decât să o diminueze.

Batjocura este interzisă; nu este umor, ci răutate. Este bine dacă râdem despre natura umană în general, deoarece ne permite să aducem puncte pe care să le putem îmbunătăți, astfel încât să strângem conexiunile cu ceilalți, dar râsul de slăbiciunile altor oameni crește înstrăinarea și nu contribuie la corectarea naturii umane. Oamenii care fac asta nu ar trebui să primească niciun fel de aprobare publică. Dacă vrem să creștem și să ne îmbunătățim pe noi înșine și viața noastră, ar trebui să învățăm să râdem despre noi înșine.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed