Sfârşitul vechii economii

Întrebare: Rezultatele reformelor actuale dezamăgesc. Dar, de ce oamenii nu îşi pierd optimismul? Ei întotdeauna speră că următoarea reforma le va schimbă viață în bine.

Răspuns: Problemă este că oamenii nu vor să se schimbe. Principalul motiv şi cheia soluției se ascunde în dilema următoare:

. Ori schimbi lumea,

. Ori schimbă-te pe ține însuți, adaptează-te.

Până acum, am urmărit un singur sistem, cel al relațiilor egoiste reciproce. I-a înălțat pe cei care au avut mai mult succes şi mai multă putere, cei care au făcut mai multe profituri, şi, contrar, i-a slăbit pe cei oropsiți. Dar, asta nu se va întâmplă, dacă am consideră măcar pe evreii simpli din Israel, că fiind o singură familie. Natură însăşi are alte cerințe de la noi. Și asta înseamnă că trebuie să ne gândim la o schimbare, cum să adaptăm la o nouă realitate, sistemul egoistic al societății israeliene.

Totul depinde de educație: este necesar să învățam oamenii şi să îi conducem sistematic spre unitate, în special prin reforme sociale. Toți sunt deja de acord cu asta, pentru că deja „am lovit un zid”, şi nimic altceva nu ne va ajută, decât o schimbare în societate.

Întrebare: Asta înseamnă că noi cerem inovații radicale?  

Răspuns: Nu, deloc. Este necesar doar să adăugăm o tendință către o orientare socială în viață noastră, să dăm cea mai mare importantă relațiilor sociale, ceea ce cere o muncă sistematică.

Întrebare: Cum ajung oamenii să înțeleagă asta? Chiar şi dezamăgirea datorită reformelor care au eşuat, nu include gândirea pentru necesitatea unor schimbări sociale. Jocurile puterii continuă că şi cum nimic nu s-a întâmplat. 

Răspuns: Oamenii nu văd sistemul în care trăiesc. În loc de soluții globale, o persoană preferă o creştere a venitului lunar. Dar, nimic nu a fost adăugat cu adevărat, şi nu va fi. Chiar dacă americanii devin filantropi, şi vor aloca încă 10 miliarde de dolari pe an Israelului, nimic bun nu va ieşi din asta.

Până la urmă, din obişnuință, o persoană lasă proiectele neterminate şi continuă mai departe. Zi după zi, ne trezim în fiecare dimineață cu noi speranțe; generații trec, şi lupta pentru bani şi putere, continuă.

Această rutină va înceta când vom începe să ne luptăm într-adevăr unii cu alții. Asta deja s-a întâmplat în istoria noastră; conflictul între semeni este mai rău decât conflictual actual cu vecinii noştri din zonă.

În această perioadă, oamenii nu sunt capabili să înțeleagă ei înşişi aceste noi idei, că fiind ceva nou; noi trebuie să le dăm lor, pentru că nu ține de natură umană. În parte, ei înțeleg că relații bune, „de familie” în societate, le pot îmbunătăți viață. Dar, le lipseşte adevărată abordare pentru a ajunge la asta.

Deci, trebuie să înființam noi sisteme educative, cursuri deschise, şi cadre în învățământ care să explice unei persoane ce este adevărata unitate.

Timp de milioane de ani, evoluția era determinată de o singură forță negativă, egoistă; cel care reuşeşte, reuşeşte datorită unor muşchi mai puternici, sau datorită intelectului. Însă, acum este necesar să fim împotriva acestui fapt, şi să atragem cealaltă forță, pe care se bazează adevărată unitate. Această forță se ascunde în natura însăşi, dar ne este cu adevărat ascunsă. De aceea, Înțelepciunea Cabala, care ne explică nouă cum să lucrăm cu ea, este numită şi „ştiința secretă”.

Ea vorbeşte despre forța pozitivă a unirii, despre un „plus” care echilibrează un „minus”. Și noi putem scoate această forță pozitivă, cu ajutorul unei uniri speciale, printr-o tehnologie explicată în Înțelepciunea Cabala. A venit timpul să facem asta, şi să începem să aranjăm pentru totdeauna relațiile dintre noi. Nu este necesar să eliminăm egoul negativ; ci doar să îl echilibrăm. Și aşa, prin echilibrul dintre cele două forțe, noi trăim între ele, folosind corect cei doi „poli”.

Astfel, dacă până acum toate teoriile şi ideile noastre, tot ce am făcut în politică şi în economie, s-au bazat pe o singură forță, acum trebuie să activăm cea de a două forță. Și asta va face posibil pentru noi să înțelegem cum, prin integrarea lor corectă, noi putem planifica o nouă societate. Fără războaie sau revoluții; dimpotrivă, va fi o tranziție uşoară din starea „unei linii”, „stând pe un singur picior”, la avansul normal „pe două picioare”. Toate acestea sunt descrise în Înțelepciunea Cabala. Și de aceea ea ni se dezvăluie în prezent. Am ajuns în această situație astăzi, pentru că într-adevăr avem nevoie de ea.

Din „Solutia”, KabTV, 6/05/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: