„Societatea de astăzi este consumată de ură mai mult decât de iubire?” (Quora)

Michael Laitman, On Quora: „Societatea actuală este consumată de ură mai mult decât iubire?

Faptul că există mase de oameni nevoiași, bolnavi și săraci este un semn că iubirea lipsește într-adevăr în societatea actuală.

Este normal să credem că guvernele și diferitele organizații ar trebui să aibă grijă de persoanele care au nevoie. Problema este că s-ar putea să fim gata să contribuim cu niște bani și timp pentru a ajuta, dar nu reușim să oferim toată inima noastră în astfel de contribuții.

Inima noastră, care este alcătuită din dorințe de auto-servire, acordă prioritate propriilor nevoi față de nevoile altora și, oricât de mult am investi în asigurarea altora, din fire ne lipsește o preocupare sinceră și completă pentru ei.

Lumea noastră este astfel plină de sărăcie și boli. Atâta timp cât inima noastră preferă beneficiul de sine în locul beneficiilor altora, atunci oricât am contribui la bunăstarea altora, vor exista întotdeauna mase de oameni cu nevoi nesatisfăcute.

Prin urmare, în loc să acționăm din dragoste autentică și grijă faţă de ceilalți, orice contribuție pe care o aducem aparent la îmbunătățirea societății este pentru a ne elibera de povara iubirii și grijii pentru ei. S-ar putea să fim dispuși să donăm o sumă de bani în fiecare lună pentru o anumită organizație sau cauză aparent filantropică, dar intenția din spatele acestei contribuții se concentrează pe eliberarea noastră de greutatea de a ne simți responsabili și de a ne preocupa cu adevărat de toți oamenii.

Cu toate acestea, natura ne dezvoltă către relații autentice de dragoste și grijă, o stare în care ne îndreptăm atenția către preocuparea de sine către preocuparea pentru ceilalți, oferind astfel toată inima noastră în beneficiul altora.

Între timp, vedem sărăcie, criminalitate și o serie de alte probleme în cele mai bogate țări din lume. Pe de o parte, motorul egoist care funcționează în noi, care a alimentat progresul umanității, a dat naștere la o complexitate sofisticată științifică și tehnologică; totuși, pe de altă parte, suntem martorii unei lumi de criză perpetuă.

Elementul lipsă este mișcarea sinceră de a iubi pe alții așa cum ne iubim pe noi înșine. Cei mai mulți dintre noi am crescut auzind și de acord cu „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, dar nu am învățat cum să implementăm aceste cuvinte. În schimb, am devenit egoisti din ce în ce mai rafinați, care au favorizat beneficiul de sine și, cel mult, ne-au donat în mod obișnuit o parte din banii și / sau din timpul nostru aparent din cauze prosociale, în loc să ne integrăm cu dorințele, nevoile și sentimentele celuilalt și să dezvoltăm dragoste și grijă autentice în întreaga societate.

Dacă am atinge sensul deplin al „Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă”, atunci am experimenta literalmente cerul pe pământ.

Natura, care funcționează fundamental conform legilor iubirii și a conexiunii, ne trimite spre pe toți către o stare de interconectare totală și interdependență. Lumea de astăzi a devenit deja mai conectată și mai interdependentă din punct de vedere superficial, cum ar fi prin intermediul economiilor și tehnologiilor interconectate la nivel global ; totuși experimentăm această conexiune negativ, așa cum este evident în cazurile în creștere de depresie, singurătate, anxietate, stres, probleme de sănătate mintală și în toate ura, diviziunea și polarizarea abundă în societate.

Cu toate acestea, va trebui să ne dăm seama în mod pozitiv de conexiunea noastră crescândă într-un moment sau altul, întrucât este o lege inevitabilă a naturii. Până când o vom face, vom continua să ne încurcăm într-o rețea tot mai complexă de probleme.

Cu cât lăsăm mai mult natura noastră egoistă înnăscută să ne navigheze prin gânduri și acțiuni în viață, cu atât mai mult lăsăm să prolifereze ura și diviziunea în întreaga societate. Și cu cât lăsăm să prolifereze ura și dezbinarea în întreaga societate, cu atât devenim mai îndepărtați de legea fundamentală unificatoare a naturii, care duce la suferința tuturor.

Dimpotrivă, în momentul în care facem mișcări pentru a ne conecta pozitiv, dezvoltând o atmosferă iubitoare și grijulie în întreaga societate, ne vom simți unul pe altul din ce în ce mai mult. De asemenea, concentrarea noastră reînnoită asupra conectării pozitive între noi va trezi forța iubirii care locuiește în natură. Vom experimenta apoi o nouă atmosferă de calm, sprijin, încurajare, pozitivitate, fericire și încredere în toată societatea, ca și cum am inversa valurile negative actuale de ură și polarizare în forma lor pozitivă.

Pe scurt, trăim într-un singur sistem al naturii, iar experiența noastră despre acest sistem ca fiind armonioasă sau dureroasă depinde dacă ne conectăm sau nu pozitiv.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: