Spectacolul unui singur om

Întrebare: Cum putem găsi puterea de a a avansa, pentru că, cu cât trece timpul, simțim o mai mare opoziție și mai puțină putere?

Răspuns: Asta este minunat! Dacă simți din ce în ce mai puțină energie, este ajutorul de Sus, astfel încât să vezi că nu poți face nimic. Dacă simți o opoziție mare, este de asemenea ajutor de Sus, astfe încât să vezi că nu vei fi în stare să treci de unul singur.

Este ajutor! Faraonul, Regele Egiptului, egoul, înclinația rea, este opusă Creatorului – partea reversă a Sa. Creatorul a creat în mod deliberat această imagine în tine. Întreaga ta natură, egoismul tău, este forma inversă a Creatorului. Creatorul a pătruns în tine și acționează într-un mod care te oprește. El face totul! Nu este nimeni în afara de El.

Atunci când spui Nu este nimeni în afară de EL, asta nu înseamnă că eu exist și există altcineva opus mie.  Eu, de asemenea, nu exist! Toate forțele din interiorul meu acționează pentru și împotrivă, bune și rele, toate sunt El. Și cine sunt eu? Sunt un punct de discernământ. Eu numai discern ce este pentru și ce este împotrivă. Din cele două forme ale Lui, eu discern ce doresc să fiu.

Creatorul este un actor ce joacă toate rolurile: El se îmbracă alternativ în bine și apoi în rău.  Este ca și cum te joci cu un copil mic în feluri diferite, astfel încât el să învețe să diferențieze lucrurile unul de altul și să înțeleagă ce trebuie fie. Învață despre bine numai în măsură în care obține răul.

De aceea, dacă simți greutate acum, este Creatorul care face asta. Dacă simți că nu poți face nimic de unul singur, El îți dă această senzație. De ce? Ca să te întorci la El.

Dacă vreau să învăț un copil mic că trebuie să se întorcă la mine pentru ajutor, atunci eu acționez deliberat într-un fel care îl împiedică să îndeplinească ceva, pentru a avea nevoie demine. Astfe acționăm în relațiile dintre noi.

Să presupunem că vreau ca tu să devi prietenul meu și să mă respecți. În acest caz, acționez în spatele tău, astfel încât tu să simți că, chiar dacă nu îți dorești asta, nu vei avea succes fără să ai o conexiune cu mine. Vei înțelege deoadată că eu sunt mare, că trebuie să mă respecți și să mă rogi, și acum știi că sunt sunt mare și că depinzi de mine. Am aranjat viața ta astfel încât nu ți-am lăsat altă alegere decât să vii și să mă rogi pentru asta.

Asta ne face nouă Creatorul. Desigur, El nu este motivat de o intenție egoistă pentru a ne înșela, ci de dorința de a ne învăța și de a ne ridica la nivelul Lui, cea mai bună stare, deoarece El este numit Cel Bun care face bine. Totuși, El acționează chiar în acest fel, creând tot fle de neînțelegeri, probleme și confuzii constante în lume, în toate domeniile vieții și în toate lumile, astfel ca tu să dorește să vii la El, să ceri ajutor și în acest fel să ajungi mai aproape de El.

Apoi vei dori să devi la fel ca El. Atunci când te uiți la cineva care este mare, înțelept sau puternic, dorești să devi la fel. Nu este suficient  pentru tine doar să primești de la El; vrei să fi în locul Lui. Asta este exact ceea ce Creatorul ne face nouă.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala  11/16/10, The Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: