Spre coexistenţa paşnica

Trăim într-o lume care a devenit integrala. Interconectarea tuturor ţărilor şi a statelor dovedeşte acest lucru.

Astăzi, nu trebuie să mergem la război unul impotriva altuia. Este suficient sa rupem legătura unei ţari cu alta şi aceasta va cadea. Dacă se interzice importul şi exportul de mărfuri, nu va putea să existe. Aceasta este măsura în care suntem interconectati.

Se pare că trebuie să învăţăm să coexistam unul cu altul. Din moment ce suntem interconectati, nu putem exista în opoziţie continuă unul fata de altul, precum membrii unei familii care se luptă în mod constant, dar trăiesc sub acelaşi acoperiş. Trebuie să facem ceva in legatura cu asta.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să avem educatia pentru adulti. Nu este pur şi simplu educatie, ci crearea de sisteme complet diferite de interconectare şi de comunicaţii între naţiuni şi între organizaţii, de fapt, între toată lumea. Natura ne cere să fim integrali şi alaturati. Aceasta este exact starea la care societatea noastră trebuie să ajungă.

Astăzi, mai mult de zece mii de oameni de stiinta studiaza interactiunile integrale. Noi am acumulat o bază de date vasta, care este disponibila pentru oricine. Am stabilit o conexiune cu numeroase organizaţii care studiază acest fenomen. Nu este pentru că noi pur şi simplu dorim sa facem asta, ci pentru că procesul natural de dezvoltare umană ne-a adus la acest punct.

Dintr-un Discurs la Universitatea din Šiauliai, Lituania, 22/03/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed