Studierea naturii: Metoda prin care ne putem rezolva problemele

Întrebare: Ce vrei să spui mai exact prin faptul că planul naturii s-a schimbat? Cum putem explica oamenilor obişnuiţi ce s-a schimbat de fapt?

Răspuns: Trebui pur şi simplu să arătăm oamenilor câteva filme despre interconexiunea dintre oamenii în lume, astfel încât să aibă o imagine clară a conexiunii umane la toate nivelurile – nu la niveluri cultural ştiinţifice, care sunt îndepartate de oamenii obişnuiţi, ci la cele tehnologice şi comerciale – diferite forme de garanţie reciprocă.

Mai întâi, ar trebui să arătăm unui om nevoia de conexiune la nivelul necesităţilor de bază: nu va putea să aibă grijă de el sau de copiii lui dacă nu este bine conectat, în mod integral, cu lumea. Dacă depind de alţii, trebuie să fiu în relaţii bune cu aceştia, dacă ei se simt bine şi eu mă simt bine. Asta înseamnă că trebuie să înţelegem că nu există altă cale.

Atunci, care este problema? De ce nu putem există în modul în care ar trebui să existăm? De ce nu putem micşora preţurile exorbitante ale bunurilor, al transportului, al conexiunii? De ce nu putem opri alocarea a jumătate din buget către securitate, dacă suntem aşa de conectaţi? De ce este asiguarea sănătăţii aşa de scumpă, încât trebui să vindem extra medicamente? De ce am dezvoltat aşa de multe lucruri redundante şi dăunătoare? Poate ar trebui să ne scuturăm de toate acestea şi să ajungem la un numitor comun, normal?

Trebuie să studiem natura, să ne concetrăm toate eforturile noastre asupra acestui lucru şi să acceptăm, în conformitate cu aceasta, legile comportamentului societăţii umane. Trebuie să răspândim metoda societăţii integrale în toată lumea şi, astfel, gradual, să ne schimbăm mediul, pentru a influenţa fiecare individ din societate.

Societatea noastră trebuie să fie generală, integrală şi nu împărţită prin graniţe şi naţionalităţi, care de fapt nu mai există. Sunt doar simbolice, în era tehnologiei moderne, cu transportul modern, etc. De fapt, pe cine protejează graniţele şi cine are nevoie de ele? Cine pe cine vrea să cucerească? Astăzi, milione de imigranţi se mută dintr-un loc în altul!

Trebuie să aranjăm toate acestea gradual şi în mod sensibil. Apoi, în câteva decade, vom fi în stare să construim o societate total egală. Aveam toate opţiunile, mai ales dacă suntem eliberaţi de toate lucrurile care nu sunt necesare.

Trebuie să prezentăm acestea oamenilor şi, gradual, să îi lăsăm să înţeleagă importanţa şi nevoia conexiunii noastre prin seriale TV, piese de teatru, materiale de studiu în şcoli, cursuri în timpul orelor de muncă la diferite companii, etc. Trebuie să luăm foarte în serios relaţiile de muncă publică şi socială. Asta trebuie să fie obligaţia fiecărui membru din grup.

Aceasta obligaţia va fi desigur completată cu importanţa scopului şi cu publicitate. Toţi oamenii importanţi şi celebrităţile trebuie să arate cât sunt de implicaţi prin simţirea a cât de importantă este punerea în faţa chemării naturii. Nu suntem vreun partid politic sau un individ care vrea să urce în top. Nimeni nu intenţionează să conducă sau să obţină ceva, suntem pur şi simplu noi, oamenii de pe această planetă, care suntem puşi în faţa acestei nevoi.

Din „Discuţie asupra educaţiei integrale” din 29.05.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed