Sursa tuturor problemelor Universului

Întrebare: Ce poate motiva un medic să se schimbe? Este clar pentru un pacient care vrea să devină sănătos, dar pentru un medic? Cum poate un medic și un pacient să fie încurajați să vină mai aproape unul de altul?

Răspuns: M-am născut și am crescut într-o familie de medici. Mama mea este ginecolog, tatăl meu a fost dentist, iar mătușa și unchiul meu au fost, de asemenea, medici. Dacă dintr-o dată cineva se îmbolnăvea, exista un phonendoscop, medicamente, toată lumea știa ce să facă, primeai tratament, și totul era bine, nicio problemă. În acest sens, întregul Departament de Sanatate era în casa mea.

Același sentiment al unei singure familii ar trebui să fie între medici și pacienți; altfel, nu există niciun fel de încredere într-un medic. Dar astăzi, un medic nu își poate permite acest lucru. Nu contează cât de multe cadouri îi dai, el este încă inundat de pacienti.

Deci, trebuie să fie un sistem complet diferit, cu accent nu pe medicamente, ci pe atenția asupra persoanei, ca și în medicina antică chineză.

Adică, sistemul de sănătate ar trebui să includă întreaga viață a unei persoane. Aceasta este o tehnologie de viață: Cum te-ai născut, ce respiri, ce mananci, impactul mediului tău, cum reactionează organismul tău la toate acestea (ca și un sistem biologic la sistemul înconjurător), și cum îți trăiești viața : te căsătorești, dai naștere, îmbătrânești și mori.

Dar toate acestea ar trebui să fie privite ca un sistem care este în echilibru cu natura. Și pentru aceasta, o persoană trebuie să fie organic, integral conectată cu natura, să respecte legile sale, înțelegând ceea ce i se cere, și cum trebuie să se acordeze la o interconexiune reciprocă.

La fel cum armonia și echilibrul în noi înseamnă starea de sanatate a organismului, echilibrul în natură înseamnă sănătatea mediului, astfel ar trebui să existe homeostazie între noi și mediul înconjurător. Noi perturbăm echilibrul naturii, deranjăm echilibrul în noi înșine, dar cel mai important, aceasta perturbă echilibrul dintre noi și mediul înconjurător. Aici, noi nu-i corespundem deloc.

Este cunoscut faptul că natura înconjurătoare acționează în conformitate cu legea de auto-stabilizare: Dai la fel de mult cât primești. Astfel, homeostazia este susținută și echilibrul este păstrat. Dar suntem în neconcordanță absolută cu natura, deoarece o consumăm sălbatic în întregime și nu dăm nimic în schimb, doar o poluăm.

Totul depinde de educația unei persoane, de educația sa ecologică, în primul rând. Dar noi numim acest lucru educația integrală, deoarece, pentru a schimba atitudinea omului față de natură și societate, este necesar să se schimbe însuși omul.

Trăim într-o societate care ne afectează permanent într-un mod negativ, iar noi facem la fel, fiind conduși de egoismul nostru: doar pentru a consuma, a suprima pe alții, a câștiga cât mai mult posibil, sau mai bine zis a fura, fără a da nimic în schimb. Astfel, trebuie să corectăm atât o ființă umană, cât și întreaga societate.

Ca rezultat, ajungem la o singură concluzie: Este nevoie ca omul să fie schimbat. Singura sursă a tuturor problemelor din univers este ființa umană. Din păcate, nu se acordă nicio atenție la această problemă.

Deci, acum putem vedea cum, pe de o parte, criza pune presiune pe noi, și va curata totul, dar prin mâna sa fermă. Natura nu cunoaște îndoieli, ea pune presiune astfel încât anumite specii să dispară, iar acest lucru este ceea ce se poate întâmpla cu omenirea- totul se îndreaptă spre aceasta. Noi va trebui să ne confruntăm cu Era înghețată și alte probleme de mediu și sociale. Vedem că dezechilibrul nostru cu natura nu ne conduce la nimic bun.

Pe de altă parte, avem metoda în mână care ne arată modul în care putem schimba totuși ființa umană și s-o facem parte integrantă a naturii. Atunci vom putea vedea întreaga natură: minerală, vegetală, animală, și vorbitoare ca pe un singur organism. Apropo, acest lucru este, de asemenea, punctul de vedere al medicinii chineze, care tratează o ființă nu ca pe o parte umană separată, ci ca fiind integrată în sistemul general al naturii.

Din emisiunea KabTV „Medicina viitorului” 07/04/13

 

 

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed