Timpul „X” a venit deja

Întrebare: Acum câteva mii de ani, s-a observat natura ciclică a civilizațiilor. Vremurile grele dau naștere la oameni puternici. Oamenii puternici creează vremuri bune. Vremurile bune cresc oameni slabi. Oamenii slabi creează momente dificile.

Acum este un moment dificil. Se vor naște oameni puternici? Ciclul va merge așa cum a fost înainte?

Răspuns: Nu. Voi explica de ce. În acele vremuri, ei au înțeles legea dezvoltării egoiste a omenirii. Deci, dacă vorbim despre egoismul în creștere, atunci nu are de ales decât să se dezvolte în sus și în jos, ca o roată care merge înainte.

Această lume trebuie să înțeleagă că trebuie să apară o nouă forță, o forță pozitivă, forța binelui, care să contracareze forța negativă, egoistă, forța răului. Și putem exista pe legătura acestor două forțe, între ele.

Adică nu eliminăm forța malefică a naturii, ci o folosim treptat pentru a construi forța binelui împotriva ei. Și apoi aceste două forțe, precum plus și minus, ne vor conduce înainte. Nu va funcționa în alt mod, sper cu adevărat.

Întrebare: Se numește aceasta vremea ultimei generații, tot ceea ce au vorbit cabaliștii de-a lungul mileniilor? Timpul X a sosit?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și dacă nu urmăm această cale?

Răspuns: Natura ne va forța oricum.

Întrebare: Crezi că nu există nicio ieșire?

Răspuns: Nu, în niciun caz. Aceste structuri se schimbă și nimeni nu ne întreabă.

Întrebare: Ar trebui să atragem o forță pozitivă din natură?

Răspuns: Da. Aceasta este forța conexiunii universale. Toată natura din jurul nostru este de fapt integrală, interconectată și se determină reciproc. Nu există forță negativă și nici o forță pozitivă, dar relația dintre ele reglementează totul. Doar noi, la nivelul nostru uman, le denaturăm corespondența corectă.

Trebuie să ne asigurăm că învățăm în mod natural să menținem un echilibru între forțele pozitive și cele negative. Adică amândoi au dreptul să existe. Trebuie să respingi, trebuie să atragi, dar totul depinde de ceea ce atragi și de ceea ce respingi, nu orbește, ci în mod rezonabil, astfel încât la final să înțelegi cum funcționează toată natura și să o controlezi.

Întrebare: Care sunt cerințele pentru ca o persoană să realizeze acest lucru?

Răspuns: Abia atunci cineva devine om! Acum trebuie să ieșim din dezvoltarea noastră primitivă!

Om” – „Adam” (din cuvântul „Adomeh”, similar cu Creatorul, similar cu forța pozitivă superioară) este cel care înțelege cum să acționeze deasupra puterii sale animaliste. Trebuie să ne așezăm pe forța noastră animalistă ca un om așezat pe un măgar călare pe el. Dar, de fapt, acum suntem conduși de măgar. Deci, să încercăm să ieșim dintr-un fel.

Din „Știrile cu Michael Laitman” KabTV, 10.12.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: