Tora este instrucțiunea despre cum să realizezi iubirea

527.05Cartea Zohar, vol. 7, Behaalotcha, punctul 58: Vai de cine spune că Tora vine să spună povești literale și cuvintele needucate ale lui Esau și Laban. Dacă este așa, chiar și astăzi putem transforma cuvintele unei persoane fără educație într-o lege și chiar mai frumoase decât ale ei. Și dacă Tora indică problemele lumești, chiar și conducătorii lumii au între ei lucruri mai bune, așa că haideți să le urmăm și să le transformăm în lege în același mod. Cu toate acestea, toate cuvintele Torei au sensul cel mai înalt.

Problema este că oamenii nu înțeleg Tora, nu înțeleg că descrie legile naturii, pe care trebuie să le respectăm pentru a exista într-o relație corectă, într-o unitate corectă cu natura.

Cea mai importantă lege a sa este „Iubește-ți aproapele”. Deci, este scris: „Ar trebui să interpretăm că este știut că este imposibil să realizăm iubirea față de Creator înainte ca o persoană să fie răsplătită cu iubire față de oameni prin„ iubește-ți aproapele ca pe tine însuți ”, despre care rabinul Akiva a spus că este o mare regulă în Tora.

Pentru o persoană care se străduiește să o împlinească, această lege include toate celelalte legi ale Torei.

Comentariu: Acest lucru este foarte ciudat, deoarece Tora scrie în principal despre crime, dar nimic despre iubire.

Răspunsul meu: Scrie despre cât de greu este să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți. Despre aceasta scrie întreaga Tora.

Întrebare: Deci, Tora este instrucțiunea despre cum să atingi iubirea pentru aproapele tău?

Răspuns: Numai asta!

Întrebare: Și ce sunt cele Zece Porunci?

Răspuns: Pentru a împlini legea „Iubiți-vă aproapele”, există 613 (Taryag) de tot felul de sub-legi. Ele sunt incluse în cele Zece Porunci, care sunt incluse într-o singură lege de bază.

Întrebare: Dacă luăm cel puțin o poruncă, să presupunem: „Nu fura”, despre ce vorbim?

Răspuns: „Nu fura” este firesc. Este posibil să implementați legea „Iubiți-vă aproapele” și să furați? În această lege, există mai multe reguli interne, mai înalte, deși aparent iraționale. Dar, în principiu, începe cu relații pur umane.

KabTV “Stări Spirituale” 6/3/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: