Totul este determinat de unitate

Există o putere specială în adeziunea prietenilor. Deoarece punctele de vedere și gândurile trec de la una la alta prin adeziunea dintre ei, fiecare este amestecat cu puterea celuilalt și prin aceasta fiecare persoană din grup are puterea întregii societăți (Rabash, articolul nr. 14, ( 1988) „Nevoia de iubire a prietenilor”).

Nevoia de iubire de prieteni se explică prin faptul că, dacă nu mă conectez cu ei, iar o conexiune bună, corectă se numește iubire, atunci nu am de unde să-mi primesc Kli-ul (vasul) spiritual.

În mod firesc, nu voi putea dezvălui Creatorul și lumea superioară și voi rămâne în starea mea singuratică, deconectată și voi simți doar egoismul meu interior personal, adică lumea noastră.

Există o putere specială (un rezultat special, de excepție) în adeziunea prietenilor. Într-adevăr, datorită îmbinării lor, punctele de vedere și gândurile trec de la una la alta, adică se unesc în ele.

Prin urmare, atunci când fiecare vrea să se unească cu prietenii săi, prin ei trec fluxuri de lumină superioară, care se unesc între ele. Și toată lumea, cu excepția micului său egoism, primește influență de la toți ceilalți și constă deja din calitățile și gândurile întregului grup.

Fiecare dintre ei și toți împreună au un Kli reciproc, unit, combinat, un vas, în care apoi se revelează Creatorul.

Fiecare este amestecat cu puterea celuilalt și prin aceasta fiecare persoană din grup are puterea întregii societăți. Adică, avansarea noastră se bazează și depinde doar de unitatea noastră. Nu de la altceva!

Poate știi perfect ce este scris în cărți, poți fi un mare savant-teoretician al Cabalei, dar nu vei deveni niciodată un practicant dacă nu ai un grup, dacă nu te unești cu toată lumea. Acest lucru este menționat în articolul „Arvut – Garanția reciprocă” și în alte articole ale lui Baal HaSulam și Rabash.

Nu poți face nimic. Suntem creați ca egoiști, separați unul de celălalt. Dacă ne ridicăm deasupra egoismului nostru individual, atunci în fiecare dintre noi creăm astfel de condiții încât să putem dezvălui lumea superioară.

Avansarea noastră se bazează și depinde doar de conexiunea noastră. Dezvăluim lumea superioară din ea, adică dezvăluim Creatorul. Iar mărimea conexiunii formează un Kli spiritual, sufletul nostru comun.

Totul este determinat doar de conexiunea noastră. Acesta este cel mai important lucru și aș spune că singurul. Dar, pe de altă parte, factorul principal și determinant este mărimea, puterea și forța conexiunii noastre.

Congresul internațional „Să ne ridicăm deasupra noastră” 08.01.2022, „Adeziunea la prieteni”, lecția 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed