Tratarea orbirii integrale

Cu toate ca trebuie sa invatam, sa ne schimbam si sa ne corectam, asta nu este totul, pentru ca este ca si cum natura ne-ar urca la urmatoarea treapta . Ea vrea sa ne scoata din situatia de „animale” mici, proaste, care tot timpul se rod una pe alta, care distrug familiile si relatiile lor si care intra int-un blocaj total, dupa toate incercarile de a-si construi o viata buna .

Tocmai datorita distrugerii si caderii totale, dezamagirii si disperarii care creste in lume, putem sa incepem sa urcam catre noua lume. Fiecare intelege, chiar psihologic, ca daca ne uitam la tot cu ochii iubitori, de cooperare, cu senzatia ca toata lumea ne apartine, ca o mama ingrijorata, daca am sa simt ca ma aflu in fiecare, atunci o sa vad lumea complet diferit.

De aici este de inteles ca lumea apare omului complet diferita. El primeste o viziune integrala, ca si cum s-ar uita la lume prin niste ochelari noi si acum vede ca in lume lucreaza o singura metoda, o singura putere, un singur sistem total, intelege ca toti sunt legati unii de altii si se completeaza unul pe celalalt. Si toata natura: lucrurile, plantale, animalele si vorbitorul (medaber), se descopera deodata ca un sistem unic. El descopera toate tipurile de legaturi care exista in natura.

Inainte, in privirea egoista, i se parea ca totul este despartit unul de altul si poti sa nu te ingrijorezi daca strici ceva. Faptul ca vroiai sa castigi intr-o parte nu a oprit faptul ca faceai pagube in alta parte. Principalul era sa faca bine in locul in care se afla.

Dar acum, prin ochelarii integrali cei noi, intelege ca lucrurile sunt legate intre ele si nu se poate sa actionezi pentru tine si sa produci altora pagube. Tocmai pentru ca ne aflam in criza, pentru ca credem ca trebuie sa aranjam o viata buna doar in jurul nostrum, iar restul pot sa astepte.

Lipsa de perspectiva integrala nu ne lasa sa facem ordine astazi in nimic. Nu stim cum sa abordam nici sistemul financiar, nici economia, tehnologia, familia, educatia copiilor. Si toate astea din cauza orbirii intergrale.

Dar cu ajutorul construirii relatiilor integrale in familie, prin acestea putem intelege cum putem imbunatatii lumea. Caci vom vedea cum totul este legat unul cu celalalt si o sa primim unelte pentru a intelege noua lume.

Din programul „Viata noua”- discutia 31 din 11.07.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: