“Trebuie să câștigăm cursa (Împotriva noastră)” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinTrebuie să câștigăm cursa (Împotriva noastră)

Fără îndoială, trăim vremuri dificile. Se pare că suntem în conflict cu toată lumea și cu oricine: membrii familiei, colegi de muncă, în interiorul țărilor, între țări, împotriva naturii și în general, oriunde privim există haos. Singura modalitate de a restabili ordinea în viețile noastre este să ajungem la izvorul care scoate la iveală aceste dezastre și să facem să curgă fluxul încotro trebuie să meargă, în loc să țâșnească peste tot și să înece tot ce este la vedere.

Dacă noi căutăm fântâna, nu o vom găsi nicăieri, deoarece nu este nicăieri în afara noastră sau în interiorul nostru; este între noi. Esența problemei este că ne tratăm reciproc cu ură. În rândul membrilor familiei, colegilor de muncă, în interiorul țărilor, între țări, împotriva naturii și, în general, oriunde privim ura dă tonul. Ura distruge și, când dă tonul peste tot distruge totul.

O vedere aeriană după inundații la Erftstadt-Blessem, Germania, 16 iulie 2021

Imaginați-vă cum s-ar simți oamenii unul față de celălalt dacă ar decide toți împreună să pună capăt dușmanului comun, urii reciproce dintre ei? Bineînțeles, toți cei care urăsc simt că există un teren solid pentru ură. Dar dacă toată lumea urăște, există distrugere totală și toată lumea pierde. Prin urmare, numai dacă toată lumea decide să cultive prietenia în locul dușmăniei, să se ridice deasupra dreptăţii cauzelor noastre și să declare că ura este dușmanul nostru comun, numai atunci va fi posibilă inversarea traiectoriei lumii către distrugerea în masă a umanității.

Crizele nu ne arată doar că ne urâm; ele sunt de asemenea, ce este mai bine pentru noi și de fapt, sunt doar impulsul pentru a hrăni prietenia și armonia între noi. Fără simțul că alunecăm neputincioși către o prăpastie, nu vom fi motivați să facem modificări. Prin urmare, în timp ce crizele sunt necesare pentru a ne motiva, cu cât ne motivăm mai repede și începem să schimbăm relațiile dintre noi, cu atât prețul pe care va trebui să îl plătim pentru ura noastră este mai mic.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed