Trebuie să fii altruist

Comentariu: Puțină lume reușește să trăiască conform principiului altruist ancestral, “Ce ție nu-ți place altuia nu îi face” (Shabbat 31a). Leonardo Christov-Moore și Marco Lacoboni, oameni de știință de la Universitatea din California, au ajuns la concluzia că există o metodă de a îi face pe oameni să se comporte mai puțin egoist și să experimenteze mai mult altruismul.

Această concluzie a fost atinsă după ce fost au efectuate multe studii, iar rezultatul lor a arătat că este posibil că lumea să fie vaccinat,ă fiind astfel obligată se comporte mai mult pro-societate.

Răspuns: Aș pune problema diferit. Omul este un esența un animal bine dezvoltat și este posibil să îl învățam să facă anumite acțiuni în așa fel încât să nu-și facă “nevoile” în casă. Este necesar doar să îl educăm corect în scopul acesta, adică să-i transmitem aceste noțiuni în mod corect. Prin acestea, el va înțelege că pentru anumite acțiuni va fi pedepsit iar pentru altele premiat.

Experimentam durerea ca și pedeapsă iar plăcerea ca și un premiu. Aceasta creează în noi impulsuri electrice care curg prin noi și dezvoltă o diversitate de amino acizi.

Așa că va fi posibil să inventăm un apărat care va transmite un semnal de o anumită frecvență unei persoane, care va activa un senzor împlântat în interiorul persoanei iar această va simți plăcere sau durere în funcție de acțiunile sale, bune sau rele. În felul acesta putem transformă persoană într-un “câine Pavlovian”.

Dacă începem să ne implicăm în educație conform înțelepciunii Cabalei, vom vedea că aceasta sugerează cu totul altceva, Sugerează că omul poate fi ridicat la nivelul “aparatului” care îi transmite premiul și pedeapsă.

În același timp, persoana trebuie să înțeleagă cum este construită și cum să se dezvolte la un nivel superior în care nu există pedepse ci numai premii nenumărate. Omul va înțelege că această stare de înălțare este posibilă doar atunci când este absolut conectat cu alții și construiește un tot organic cu toată lumea. Cu alte cuvinte, trebuie să ajungem la o stare în care impulsurile pozitive din natură noastră ne împlinesc mereu în timp ce impulsurile negative funcționează doar pentru a ne îndepărta de ceea ce noi numim “drojdie”,  de gunoiul rezidual al eforturilor noastre “bune”, astfel încât să dezvoltăm spațiul necesar care să fie umplut cu tot ce este frumos și etern.

Cred că depinde doar de noi să fim în conexiune cu natura superioară, nu cu ajutorul senzorilor ci prin modul în care gestionăm acești senzori.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: