“Treziți omenirea, înainte ca valurile să ne înece” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinTreziți omenirea, înainte ca valurile să ne înece

Majoritatea rezumatelor făcute pentru 2020 (puținii care au făcut-o) vorbesc despre 2020 ca despre o tragedie, de parcă le-ar fi fost furate viețile. În opinia mea, aceasta este o perspectivă imatură. Când un băiețel se joacă afară cu prietenii săi și mama îl strigă pentru a-și termina temele, băiatul crede că este o mamă groaznică, dar noi, adulții, știm mai bine. Suntem ca acel băiat,fiind furioşi la insistența Mamei Natura să facem ceea ce trebuie. Natura nu a făcut nimic rău umanității; doar ne-a strigat pentru a ne face temele. Și, după cum știm cu toții, dacă nu ne facem temele, vom eșua testul. Și când testul este despre viața noastră, nu vrem să eșuăm.

În timp ce stăteam acasă, în primul blocaj pe care Mama Natura ni l-a impus, ar fi trebuit să începem să ne facem temele. Ar fi trebuit să ne dăm seama că ea ne-a trimis virusul, care ne-a închis în casă, doar pentru că am fost răi unii cu alții, ca niște frați care nu se pot înțelege și luptă atât de mult încât mama lor nu are de ales decât să îi trimită în camerele lor separate. Ea speră că, după un timp singuri, își vor da seama că nu trebuie să se trateze reciproc așa cum au făcut-o și vor decide să găsească o modalitate de a se înțelege.

După ceva timp, mama îi lasă să iasă, întrucât este mama lor la urma urmei, și vrea ca ei să se bucure de viață. Cu toate acestea, în loc să facă pace, încep să se lupte chiar mai rău decât înainte. Biata mamă nu are de ales decât să-i pedepsească mai aspru, sperând că de data aceasta vor învăța. Copiii știu că atunci când sunt liniștiți, mama este bună cu ei. Dar frații se urăsc atât de înverșunat încât uită ce este mai bine pentru ei în minutul în care se văd, așa că încep să se bată din nou.

Aici ne aflăm. Loviturile naturii seamănă cu mustrarea sau pedeapsa aplicată de mamă iar noi suntem copiii încăpăţânați. În loc să învățăm, ne bazăm pe vaccinuri pentru a ne permite să ne scoatem măștile astfel încât să ne putem înjura încă o dată, să eliminăm distanța socială astfel încât să ne putem bate reciproc și să numim acest măcel emoțional ca „libertate” și „normalitate”.

De fiecare dată când Natura ne trimite o altă pedeapsă, este ca un val care ne lovește și ne obligă să ne retragem. În timpul retragerii, ar trebui să reflectăm asupra comportamentului nostru unul cu celălalt. Dar noi nu facem asta. În cele din urmă, apa se retrage și ieșim din adăposturile noastre doar ca să ne certăm, să ne umilim și să ne exploatăm reciproc, chiar mai mult decât înainte. Acest lucru face următorul val mai substanțial, urmărind să ne oblige să reflectăm. Dacă nu începem să reflectăm curând, valurile ne vor îneca. Ar putea veni în tot felul de moduri. Natura este foarte creativă atunci când vine vorba de pedepse, dar mai întâi de toate nu există niciun motiv pentru care să le experimentăm. Putem alege în schimb să descoperim creativitatea ei în dăruire și în grijă.

Priviţi la coronavirus. Nici măcar nu am vaccinat pe toată lumea din tulpina inițială și deja avem de-a face cu două noi tulpini, din Marea Britanie și din Africa de Sud, ambele fiind mult mai contagioase și la care nu știm dacă vaccinul deja aprobat va funcționa. Este un semn că Natura nu va renunța. Ea nu se va opri până nu vom învăța

Priviţi la modul în care ne tratăm reciproc, cu vaccinul. De ce țările care nu își permit să-l cumpere trebuie să îl implore? Nu am învățat că suntem cu toții împreună? Nu am văzut că o infecție oriunde, este o infecție peste tot? Distribuirea vaccinului către toate țările, nefiind nici una exclusă, este primul nostru test în responsabilitate reciprocă. Până acum am eșuat.

După cum văd lucrurile acum, cred că vom trăi cu coronavirusul și mutațiile sale pentru mulți ani de acum încolo. A venit să ne învețe să trăim diferit, cu mai multă grijă, considerație și responsabilitate unul față de celălalt. Până nu vom învăța asta, virusul nu va dispărea. Valurile vor veni și vor dispărea, dar cu cât vom sta mai mult în învățare, cu atât mai înalte vor fi valurile. La început, virusul nu a afectat copiii; acum da. La început, ne-a afectat în principal plămânii; acum ne afectează creierul și inima. Ce mai vrem să ne facă înainte să învăţăm ce încearcă să ne spună?

Amintiți-vă alegoria mamei: dacă nu ne oprim din luptă, mama natură ne va trimite în camerele noastre separate, sau va găsi alte modalități de a ne pedepsi, ceea ce va fi din ce în ce mai dureros.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: