“Tumultuosul an 2020 este pe terminate, iar noi nu facem nimic pentru ca 2021 să fie altfel” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Tumultuosul an 2020 este pe terminate, iar noi nu facem nimic pentru ca 2021 să fie altfel

2020 este aproape încheiat, dar nu facem nici o analiză personalăpentru a face anul 2021 mai puțin tumultuos și mai plăcut de trăit. De obicei, la sfârșitul anului facem o introspecţie, rezumăm și tragem concluzii. Anul trecut a fost atât de ciudat, imprevizibil și inexplicabil, încât se pare că am renunțat la întreaga idee de a-i da un sens. Deci ce facem? Stăm în colț și așteptăm. Dar ce așteptăm? Dacă nu facem nimic, 2021 va fi mai rău decât 2020, nu există nicio îndoială.

Oriunde crește ura și suspiciunea, dacă 2020 ne-a învățat ceva este că ura nu atinge nimic. Este timpul să încercăm cooperarea. Este timpul să ne maturizăm și să ne dăm seama că orice s-ar întâmpla, trebuie să trăim împreună, să lucrăm împreună și să creștem împreună. Trebuie să ne construim comunitățile ca o singură societate. Și, în mod clar, o societate care se bazează pe ura profundă nu este una în care oamenii vor să trăiască și să își crească copiii.

Este bine că recunoaștem deja că nu suntem proprietarii propriului nostru viitor. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu avem obligații pentru prezent. Și dacă îmbunătățim prezentul, nu există nicio îndoială că și viitorul nostru va fi mai bun. În acest moment, trăim într-o societate scindată, care împinge la urăși neîncredere. Dacă lucrăm la asta, ne va îmbunătăți viitorul? Chiar acum, înstrăinarea dintre noi, depresia și izolarea socială cresc, oriunde ne uităm. Dacă acum facem ceva în acest sens, nu va îmbunătăți anul 2021?

În loc să ne temem de viitor, trebuie să ne uităm la prezent și să vedem unde putem lucra pentru a îmbunătăți lucrurile. Și cel mai bun și mai eficient loc de muncă este între noi, în familiile și comunitățile noastre, în orașele, statele și în toată țara. Munca pe care trebuie să o facem este să recunoaștem ura care a izbucnit printre noi și, în ciuda prezenței sale incontestabile, să recunoaștem că suntem dependenți unul de celălalt. Încercarea de a separa republicanii de democrați este mai dificilă decât separarea SUA de China; Nu va merge. Singura opțiune este să învățăm să trăim împreună, așa cum a fost de generații.

Și ceea ce este adevărat despre politică, este valabil și pentru orice altceva. Oriunde crește ura și suspiciunea, dacă 2020 ne-a învățat ceva, este căura nu realizează nimic. Este timpul să încercăm cooperarea. Este timpul să ne maturizăm și să ne dăm seama că orice s-ar întâmpla, trebuie să trăim împreună, să lucrăm împreună și să creștem împreună. Trebuie să ne construim comunitățile ca o singură societate. Și, în mod clar, o societate care se bazează pe ură profundă nu este una în care oamenii vor să trăiască și să își crească copiii.

#newyear #covid19

[Reuters: Oameni așteaptând la rând să facă testul pentru COVID-19 într-un un loc de testare a coronavirusului din Seul]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed