Un acord final

Intrebare:  Feedback-ul este foarte important in psihologie. As putea avea o idee despre ce i se intampla unei persoane, deci o intreb:  „Cum te simti? Ce iti place?”  Acest dialog ma ajuta sa invat despre el sau ea. Elementele de dialog pot fi incluse in grupurile de educatie integrala sau integralitatea de fapt opereaza acolo?

Raspuns:  In grupurile noastre dezvoltarea individuala este conectata cu cea integrala deoarece nivelul individual a fost ajustat la cel integral. Nu exista nivel individual. Dezvoltarea mea individuala depinde de cat de integrat sunt eu cu ceilalti, cat de mult ii completez eu. In acelasi timp, trebuie sa inteleg si sa simt cum eu il completez pe fiecare dintre ei. Cu alte cuvinte, eu ii percep senzorial pe oameni si comunitatea noastra, simt si masor constant unde pot sa adaug ceva pentru a-l face perfect si incerc sa completez prin participarea mea , cu dorinta si gandurile mele. Aceasta esenta a fiecarui participant, puterea totala generala a dorintei si gandurilor  lor  incept brusc sa se manifeste in relatie cu mine si eu devin elementul de echilibru al grupului.  Acesta este modul in care fiecare persoana simte in timpul procesului studiilor comune. Mai mult chiar, starea grupului nu are importanta, ceea ce conteaza este cum o percepe o persoana . Grupul se poate afla in stari total diferite, dar o persoana intelege asta intr-un fel sau altul si se adapteaza constant in concordanta cu asta.

Cu alte cuvinte, aici este o oportunitate pentru o miscare interioara constanta. O persoana poate sa treaca prin atat de multe schimbari incat  devine un element general integrat cu intregul grup. El este obligat constant sa se schimbe asa cum simte toate nuantele schimbarilor din grup. El  este asemanator  cu elementul sau colector. Si toate persoanele din grup sunt asa.

Chiar mai mult, asta nu depinde absolut deloc de starea obiectiva a grupului. Nu putem vorbi de obiectivitate aici, deoarece fiecare persoana  vede mediul inconjurator doar prin prisma sa subiectiva.

Astfel, noi facem fiecare persoana egala  cu aceasta mica societate comuna. Persoana si intregul grup ajung la o asemenea unificare, incat fiecare persoana devine egala cu fiecare. In interiorul ei, o persoana acumuleaza un anumit volum, o suma de diferite schimbari, senzatii si ganduri ce exista in fiecare. Astfel ajungem la un stadiu in care generalul si particularul sunt egale si ating unitatea completa a grupului. Cand fiecare persoana devine egala cu fiecare , toate singularitatile se adauga unui singur intreg. Si acest intreg singular exista ca si cum ar fi extern lor. Acesta este acordul final al tuturor transformarilor prin care trec ei atat impreuna cat si individual.

Din  „Discutie despre educatia integrala” 10, 16.12.2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: