Un amplificator de 600 000 de ori mai puternic

Noi putem să influenţăm stările noastre emoţionale şi chiar spirituale prin acţiuni corporale. Totul este bazat pe această lume şi rezultă de aici, de la această lume reală. Aceasta ne poate ajuta să determinăm stările noastre spirituale. La început, totul este revelat la nivelul cel mai jos şi apoi intru, treptat, mai profund în pământ, în fundaţie, în dorinţă.

Cum dorinţa este treptat revelată şi noi putem intra, mai adânc, în pământ, avem şansa să tranformăm dorinţa în dăruire şi să o conducem mai sus. Astfel, pământul (Adamah în ebraică), devine Adam, care arată Domeh, Creator.

Deci, noi trebuie să respectăm acţiunile noastre corporale şi să apreciem influenţa lor asupra noastră. Vedem în ce măsură depindem de diferite forme, de imagini şi de zvonuri. Este nevoie de abilităţi speciale pentru a le utiliza corect şi, de fapt, este ceea ce noi trebuie să învăţăm omenirea. Tot ceea ce este deasupra pământului, deasupra lumii, face parte din munca noastră. Noi înfăptuim munca acestei lumi, la acest nivel, în dorinţa de primire cu publicul şi AHP al nostru este mereu în ei.

Astfel, muncim reciproc, învăţând a fi în în contact cu publicul şi publicul învaţă de la noi, cum să invoce o schimbare interioară şi să se apropie unii de alţii, prin acţiuni corporale simple. Varietatea acţiunilor pe care le realizăm pentru a aduce oamenii împreună, se numeşte educaţie integrală. Pentru noi, acelaşi lucru se transformă în înţelepciunea Cabala la nivelul nostru  şi nu în lumea noastră corporală, în dorinţa corporală comună, ci deasupra, în vasele noastre, la GE în care vasele, Luminile, Partzufim şi legăturile operează şi Lumina este transmisă întregului sistem.

Astfel trebuie să lucrăm cu toată umanitatea. Oamenii încep să lucreze în propria lor dorinţă, în timp ce noi ridicăm eforturile lor la niveluri spirituale. Este atunci când noi dezvăluim că, ceea ce pare a fi o muncă banală, egoistă, simplă la niveluri inferioare, devine o muncă excelentă, atunci când traversează acest excelent amplificator, prin întreaga scară spirituală.

Un exemplu este Malchut, care este corectat prin încorporarea în Zeir Anpin, la cele 60 Sefirot HGT NHY şi, prin această muncă comună, ei urcă împreună la nivelul Arich Anpin, pe măsură ce cresc de 600 000 de ori. Prin asta, trebuie să înţelegem că este cea mai mică muncă a publicului care aduce răspunsul cel mai puternic şi cel mai important de sus.

Din prima parte a cursului zilnic de Cabala, 28.08.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed