Un oraș este starea internă a omului

293Ierusalimul („Ir shlema“) este tradus din ebraică drept orașul perfect. Cuvântul „Ir – oraș” din Cabala este starea interioară a omului, când tot ceea ce face este adunat în el într-o singură structură perfectă. Este precum casa lui și vrea să-și relaționeze starea interioară cu Creatorul.

Acest lucru se întâmplă fie în interiorul unei persoane, fie în întreaga umanitate, atunci când se formează o valoare supremă peste toate dezacordurile existente între oameni. Acesta este motivul pentru care Ierusalimul este numit inima lumii, capitala lumii.

În plus, este numit și Orașul lui David în onoarea regelui David care a trăit acum 3.000 de ani și a descoperit în el starea perfectă.

Dar Ierusalimul a existat cu mult înainte de acea vreme. Potrivit surselor și a ceea ce se transmite din generație în generație, aici nu am construit nimic nou. Dimpotrivă, am acceptat tot ce era deja pe acest pământ și l-am ridicat doar la nivelul următor.

Practic, Israelul se mândrește că ia nivelul mineral și îl ridică la spiritual.

Întrebare: Care este diferența dintre Hebron și Ierusalim din punct de vedere spiritual?

Răspuns: Înainte de a veni la Ierusalim, regele David a domnit șapte ani în Hebron (din cuvântul „hibur – unitate”). Și când a atins teama spirituală perfectă, și-a dat seama din realizările sale interioare că trebuia să se mute la Ierusalim și să construiască Templul acolo.

În termeni spirituali, Ierusalimul tinde în sus, iar Hebronul tânjește în jos. Hebronul este legat de dorința lui Malchut și, prin urmare, mormintele strămoșilor sunt acolo în peștera Macpela: Adam și soția sa, Avraam și soția lui și Iacov.

KabTV „Stări spirituale” 22/02/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: