Un Proces Infinit

Intrebare: Studiile universitare sunt in mod obisnuit impartite in prioade de studiu; primul an, al doilea, al treilea etc. Ar trebui ca si educatia integrala sa fie de asemenea impartita in stagii formale, la fel ca la universitate?

Raspuns: Desigur, pentru ca persoana trebuie sa vada stadiile pe care parcurge. Acestea il stimuleaza si il motiveaza, si sunt absolut necesare.

Pe de alta parte, in timpul studiilor noi, vorbimin mod constant despre faptul ca totul se bazeaza pe schimbare, auto-transformare, auto-perfectionare, si pe convergenta dintre noi si natura astfel incat societatea umana sa devina integrata, egala, si mai apropiata prin cooperarea reciproca, asa cum este intreaga natura. Deci oamenii ar trebui sa inteleaga ca acesta est un proces infinit, asemeni vietii.

In cele din urma, persoana incepe sa simta infinitatea, eternitatea naturii si se apropie din cein ce mai mult de aceasta. Incepe sa simta ca, este calma asemeni naturii si capabila sa ii daruiasca dorintele si gandurile ale pentru ca incepe sa fie in contact cu aceasta.. Acest contact este simtit foarte clar de persoana.: aceasta vede cum influenteaza lumea din  jurul sau, chiar si la nivel mineral, ca sa nu mai vorbim despre nivelul vegetal si animat.

Rolul nostru este de a ajunge la o stare in care atunci cand noi influentam natura prin gandurile dorintele si intentiile noastre si ajungem la un echilibru total, sa ne simtim in intregime confortabil cu lumea din jurul nostru. Desi pare ciudat, atunci cand o persoana se simte in armonie cu tot ce exista, senzata de viata si moarte dispare.

Oamenii experimenteaza o anumita discrepanta in a intelege si a constientiza ce este de fapt viata. Daca le oferim o idee, aceasta ii va cuceri, si ei vor incepe sa inteleaga ca miscarea noastra spre echilibrul cu natura ne ofera ceva supranatural, si nu doar o existenta confortabila precum si sansa de a o multiplica.

Din KabTV “Fundamentele Societatii Integrate” 26/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: