Un remediu pentru singurătate

294.4Întrebare: Este posibil să vindeci singurătatea?

Răspuns: Da. Singurătatea este de fapt o binecuvântare, dar trebuie doar să ne asigurăm că singurătatea nu ne duce la tot felul de consecințe inutile și nedorite. Pentru că dacă oamenii singuri suferă de singurătate, ei sunt gata să facă orice. Pot deveni extremiști radicali și așa mai departe și, de asemenea, se pot angaja în abuz de droguri și se pot sinucide.

Trebuie să ne uităm la diferitele tipuri de singurătate. Dacă este singurătate intelectuală, este o binecuvântare pentru o persoană și pentru umanitate. Dacă nu este intelectuală, ci științifică, poate fi și o binecuvântare, deși știința de astăzi se desfășoară din ce în ce mai mult în grupuri. Dar dacă este vorba de singurătate psihiatrică, psihologică, ar trebui analizată și trebuie să ajutăm omul să o echilibreze cumva.

Totul depinde dacă omul se simte confortabil să fie singur. Când singurătatea îmi este invadată, îmi este foarte greu. Pot suporta o persoană pentru un timp și apoi nu o mai pot face. Trebuie să plec, să mă retrag, să fiu singur.

Întrebare: Ce înseamnă singurătatea corectă?

Răspuns: Singurătatea corectă este cea care duce la dezvoltarea internă a omului.

Înțeleg o persoană ca o entitate, fiecare își petrece o parte din timp pe cont propriu, în interiorul său, contemplând și reflectând asupra diferitelor probleme. Își petrece o mică parte din timp cu ceilalți. În general, el „minte” atunci când este cu alții și încearcă să facă o anumită impresie și astfel acționează și prezintă o altă persoană, nu pe sine.

Cum poate cineva să nu fie singur? Este posibil să-l faci să nu se simtă singur dacă îl educi corect. Este posibil să educi o persoană la orice vârstă. Înseamnă că trebuie să-i arăți că poate câștiga din forma potrivită de singurătate.

Dacă înțelege că numai printr-o conexiune corectă cu o altă persoană poate dezvălui lumea superioară, să depășească granițele vieții și morții, ale propriei existențe, sună deja ademenitor.

Întrebare: La ce se reduce conexiunea corectă cu altcineva și cum poate fi obținută?

Răspuns: Conexiunea corectă este atunci când o persoană pare să locuiască în alta. La asta se face referire prin „faceți din dorința voastră dorința altuia”. Procedând astfel, când ies din mine însumi și locuiesc în altul, ceea ce înseamnă că încep să lucrez la dorințele altuia și să le împlinesc, în loc să-mi împlinesc propriile dorințe, folosind întregul meu potențial fizic și creativ pentru a împlini pe altul, pare că locuiesc în el. Se pare că încep să simt că viața curge prin el.

Aceasta este o viață total diferită; aceasta este viața spirituală. De ce este spiritual dacă el este un om ca mine? Pentru că devin altul, încercând să-l simt pe el în locul meu, ceea ce înseamnă că ies din mine însumi. Este ca și cum trupul meu moare, iar eu, cu tot intelectul, mi-am străduit să locuiesc în el. Aici o persoană poate ieși din propriul corp.

Întrebare: Poate fi orice altă persoană, ca un donator, pentru a simți că sunt în viață, fericit și împlinit?

Răspuns: Da. Mutându-te pentru a locui într-un altul, te plimbi într-un spațiu total diferit.

Întrebare: Și acesta este remediul pentru singurătate?

Răspuns: Nu este numai remediul pentru singurătate, ci remediul pentru moarte. Este un remediu care te face nemuritor, pentru a atinge totalitatea și a te înălța deasupra ta, deasupra ego-ului tău.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 1/27/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: