Universul este numai pentru binele omului

Întrebare: Conform teoriei integralităţii, nu există alte civilizaţii decât cele de pe pământ. Oamenii care traiesc pe pământ sunt singurele subiecte în imaginea enormă din spaţiul Ein Sof (Infinit). Se pare că tot universul a fost creat pentru ca noi să putem creşte şi să simţim ceva din interiorul nostru.

Răspuns: Universul a fost creat pentru ca noi să putem atinge următorul nivel de existenţă deasupra acestei naturi, ca să descoperim şi să intrăm în următorul nivel, mai subţire. Acesta este nivelul de eternitate, perfecţiune, armonie totală. Pentru a intra în acest nivel, trebuie să studiem armonia naturii, perfecţiunea sa, cooperarea reciprocă de acolo, interdependenţa sa şi trebuie să o imităm.

Întrebare: Pentru asta, ar trebui să educăm copiii şi adulţii, sau este deja prea târziu să educăm adulţii ?

Răspuns: Trebuie să educăm persoanele în vârstă şi tinerii, deoarece fiecare persoană este egală în funcţie de acest nivel şi fiecare persoană este necesară. Când veţi percepe natura ca fiind integrală, atunci fiecare dintre componentele sale, ca într-un sistem analogic, are acelaşi nivel de importanţă ca toate celelalte componente.

Împreună cu aceasta, nu există diferenţă în limba în care este prezentată la copii sau adulţi. Fiecare persoană, prin cunoaştere şi prin propriile eforturi, intră în nivelul de cooperare reciprocă, precum celulele din corp. Cooperarea mutuală completă aduce o garanţie pentru un sistem absolut sănătos şi apoi, ne simţim la nivelul următor.

În plus, perioada de realizare este determinată anticipat. Noi trebuie să ajungem curând. Şi dacă noi, noi înşine, nu vom profita de această dată, atunci vom simţi forţele neplăcute care ne împing din spate într-un mod energic.

 

Kab.tv, „Criza mondială”, 19.03.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: