“Ură după fiecare colț” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinUră după fiecare colț

Astăzi, duminică este 17 a lunii ebraice Tamuz. În acea zi, acum aproximativ 2.000 de ani, romanii au spart zidurile Ierusalimului. Trei săptămâni mai târziu, au ajuns la Templu și l-au distrus, apoi au exilat evreii rămași din Ierusalim și ne-am pierdut suveranitatea. Dar nu romanii ne-au cucerit. Propria noastră ură ne-a pus unul împotriva celuilalt. Istoricul evreu transformat în roman, Flavius Josephus a spus-o foarte simplu: „Rebeliunea a distrus orașul, iar romanii au distrus rebeliunea”.

Israelul și-a recâștigat independența în urmă cu 73 de ani, dar nu ne-am întărit suveranitatea cu unitate. În absența unității, răscoala va distruge încă o dată țara. Oriunde te uiți, există ură. În cadrul familiilor, al diferitelor facțiuni din națiune, al partidelor politice, ura dă tonul oriunde te uiți. De fapt, ura este atât de proeminentă aici, încât dacă ar trebui să ne luptăm cu romanii încă o dată, ne-am distruge reciproc, la fel cum au făcut strămoșii noștri acum două milenii.

Națiunea noastră a fost întemeiată pe unitate, și numai pe unitate. Am fost declarați națiune numai atunci când ne-am angajat să ne iubim unii pe alţii ca pe noi înșine, să fim „ca un singur om cu o singură inimă”. Printre primii israeliți care veneau din toată Semiluna Fertilă, nu existau alte conexiuni decât promisiunea de a crea unitate și responsabilitate reciprocă. Acesta este motivul pentru care națiunea noastră a fost atât de unică.

Acum două mii de ani, procesul de capitulare a ego-ului și a diviziunii noastre a culminat cu războiul civil care s-a încheiat cu ruina Templului. Această ură ne-a stricat poporul și a distrus chiar baza națiunii noastre: unitatea mai presus de toate. De la ruina Templului, nu am vindecat ura care l-a distrus și ca urmare nu am recăpătat dreptul de a fi considerați ca o națiune.

Regele Solomon a declarat: „Ura stârnește ceartă și iubirea va acoperi toate crimele” (Prov. 10:12). Suntem evlavioși când vine vorba de împlinirea primei părți a versetului, dar suntem la fel de lipsiți de respect când vine vorba de împlinirea celei de-a doua părți. Atât timp cât lăsăm ura să dea tonul printre noi, nu vom merita titlul de „națiune”, iar țara va decădea până la prăbușire.

Alegerea este în mâinile noastre. Dacă alegem unitatea, vom înflori și vom prospera. Dacă vom ceda ego-urilor noastre și vom lăsa să vină asupra noastră diviziunea, batjocura și ura, vom fi dați afară și persecutați așa cum am fost în ultimele două milenii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed