Voinţa poporului în epoca modernă

Anterior, lumea a fost condusă de regi şi domnitori, care nu au avut  nevoie de permisiunea nimănui. Tot ceea ce au susţinut ei a fost considerat sacru.

Apoi, monarhii au început să dea ascultare parlamentelor lor; astfel, autocraţia a fost oarecum limitată. Mai târziu, parlamentele au fost  împărţite în diferite camere şi au privat monarhii de orice putere reală.

În cele din urmă, astăzi ne confruntăm cu o situaţie foarte ciudată: guvernele îşi pierd influenţa lor. Oficialii guvernamentali apar  ca nişte  idealuri neprincipiale, fără scrupule.  Ei nu au nici poziţii, nici idealuri, şi nici obiective faţă de viaţa de zi cu zi.

Pe de altă parte, mass-media a dobândit o influenţă şi o formă extraordinară şi manipulează opinia socială. Iar reţelele sociale virtuale se alătură astăzi acestui proces şi interceptează de cele mai multe ori iniţiativa de la mass-media.

Deci, se pare că guvernele nu mai au nici o putere de decizie. Organismele guvernamentale abia fac faţă  problemelor actuale, execută aparent voinţa poporului lor, o voinţă care este formată de mass-media.

Următorul pas va fi că oamenii îşi vor crea propriile platforme; ei vor forma propriul lor nivel de înţelegere socială şi un acord. Rolul mass-media şi al guvernelor va fi doar să-i asculte şi, în grade diferite, să pună în aplicare.

Prin urmare, trebuie să ne răspândim agenda noastră în rândul persoanelor din diferite ţări; ar trebui să  transmitem mesajul nostru şi să le explicăm ce înseamnă să fii poporul lui Israel în ţara lui Israel. „Trebuie să le explicăm ce se va întâmpla când vom atinge unitatea.

Când oamenii vor simţi deficienţa şi nevoia de unitate şi atunci când ei vor înţelege că unitatea este singura salvare de la toate suferinţele lor, publicul larg va cere guvernelor lor ca lucrurile acestea să funcţioneze. Guvernele vor ratifica legi noi şi vor lansa noi programe educaţionale în grădiniţe şi şcoli, care vor învăţa cum să cultive relaţiile corecte dintre oameni.

Acesta este modul în care va avea loc trecerea, la nivel mondial: voinţa  oamenilor  va defini progrese suplimentare.

Întrebare: În cazul în care publicul larg are un rol decisiv, vor apărea situaţii incontrolabile, haos şi anarhii ?

Răspuns: Nu, deloc! Nu există nici o putere mai bună decât aceasta. Este nevoie de putere pentru conducători să conducă poporul, în timp ce, în această situaţie, oamenii sunt deja conduşi şi guvernaţi de ideea de unitate. Timpul  individualismului s-a terminat. Ne apropiem de sfârşitul corectării şi de aceea opinia publică devine un factor principal.

Nu, nu va fi nici un haos şi confuzie în acest scenariu. Oamenii se vor transforma într-un tot unitar; opiniile lor va fi mai aproape, iar confruntarea distructivă care duce la războaie şi dezastre va dispărea. Oamenii vor simţi dorinţa de a uni şi, în loc de regi, partide politice, va exista un puternic, consens, o viziune unificata.

Întrebare: Un consens general, nu este minunat?

Răspuns: Vom aranja lucrurile în aşa fel încât Lumina care se răspândeşte printre noi să ne întoarcă la origine, la unitate. Acesta este modul în care oamenii vor deveni  ca un singur conducător. Aceasta este revelaţia forţei superioare din noi, revelarea Creatorului în creaţie.

Întrebare: Dar cum anume se vor ocupa  oamenii de diferitele probleme?

Răspuns: Cu ajutorul forţei superioare, deoarece Lumina, forţa dăruirii, puterea de unitate, se va răspândi conectându-i într-un singur întreg. Apoi, împreună cu puterea de iubire şi dăruire, care îi va umple, oamenii vor fuziona cu Creatorul, forţa care i-a creat şi  care le dă vitalitate.

Din emisiunea KabTV “Scrierile Cabaliştilor: ‘Războiul lui Israel” 7/21/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: