Vreau Ca Toti Sa Se Simta Bine!

Intrebare: Ce ne aduce conexiunea?

Raspuns: Conexiunea noastra se bazeaza pe faptul ca toti suntem parte a unei societati pe care dorim sa o imbunatatim, sa o facem mai justa si mai plina de compasiun,e care asculta cu atentie fiecare individ.

Vreau ca toti sa se simta bine! Nimeni nu ar trebui sa fie deposedat de bunurile sale si nu ar trebui sa luam bani de la bogati. Nimeni nu poate nega existenta straturilor mai slabe ale societatii: saracii, varstnicii, sau femeile. Nimeni nu ar trebui sa profite de pe urma altora.

Acest lucru este posibil doar daca stabilim mai intai o societate echitabila bazata pe egalitate. Din aceasta perspectiva, noi ii vom trata pe toti ca intr-o familie in care exista copii, varstnici, si parinti cu multe responsabilitati, obligatii si probleme. Insa, daca stam in jurul mesei, intelegem ce au nevoie copiii, ce medicamente sunt necesare bunicilor, si care ar putea fi suma cosului zilnice de cheltuieli pentru fiecare gospodarie. Apoi vedem ce a ramas si impartim acest rest intre noi si traim cu acesta.

Daca am putea actiona si rezolva toate problemele din societate printr-o asemenea atitudine iubitoare fata de toti, nimeni nu se va plange despre modul in care am actionat. Toti vor vedea ca totul este facut echitabil deoarece un copil are anumite nevoi iar varstinicii au altele. Asta inseamna ca noi trebuie mai intai sa ajungem la o conexiune asemanatoare cu cea din familie.

Apoi, chiar daca nu avem resurse mari, acestea vor fi suficiente si nimeni nu va avea de suferit si nu se va simti deprivat, adica exact lucrul de care se plang in general oamenii pe masura ce vad ca ei nu au ce au altii si mai mult pe socoteala lor.

Din Workshop-ul de la Toronto 20/06/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: