A ieşi din pielea mea

A fi un Tzadik înseamnă a justifica Creatorul în toate împrejurările. Fiecare stare este dată omului pentru a-l ajuta să dorească să iasă din pielea sa, într-un punct în care întunericul se îngroaşă în jurul lui şi acesta este un mare ajutor pe care Creatorul îl trimite cuiva gata să fie un Tzadik.

O persoană este plasată în situaţii inacceptabile pentru ego-ul său, astfel încât să fie gata să iasă din sine. Este clar pentru noi că lumea spirituală este deasupra celei fizice. Prin urmare, orice este fizic trebuie să moară, dar nu este moartea obişnuită a fiinţelor umane, ci mai degrabă faptul că o persoană, ea însâşi, va fi de acord cu faptul că ansamblul valorilor sale lumeşti va muri. Şi astfel, ea dobândeşte următorul nivel: viaţa spirituală.

Ea iese din corpul său, eliberată de toate interesele personale în ceea ce i se va întâmpla, deasupra tuturor situaţiilor în care Creatorul o pune. Este de acord cu aceste condiţii, le acceptă cu bucurie, construind nivelul său spiritual,  pentru că o ridică deasupra acestor condiţii fizice, o face să iasă din limitele pielii sale şi, în special, îi permite să ceară adeziunea cu Creatorul, din interiorul întunericului.

Singura înclinaţie pe care o persoană o va avea, va fi de a oferi satisfacţie Creatorului, în timp ce, ea însâşi, se găseşte în întuneric. În asta, ea vede salvarea, ieşirea din exil. În afara pielii sale, simte adevărata viaţă, pentru că poate satisface Creatorul, fără nicio consideraţie de sine. Astfel, ea învinge întunericul, suferinţa, teama, anxietatea şi ruşinea pe care le simte, care i-au fost dezvăluite intenţionat, pentru a-i arăta limitele corporale şi pentru a o ajuta să se ridice mai sus de sine.

 

Prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 04.04.2013, Shamati # 36

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: