Adevarata incredere vine de la Lumina

Baal HaSulam, Ohr Bahir: Increderea este credinta in tine. In sens psihologic este un sentiment  de durabilitate. Asta pentru ca nimic nu va rezista in fata dorintei in afara de oboseala si  nerabdarea in efort.

De aceea, un erou simte o puternica forta a rabdarii si nu renunta in fata la nimic, crezand in sine si in puterea sa. Dar o persoana slaba simte ca nu are forta sau rabdare, si cand o alta persoana il face sa sufere nu poate indura si se preda imediat.
Intrebare: Ce este credinta in tine? Suna egoist.

Raspuns: Textul este scris in felul in care este decodificat mai jos, in lumea noastra, si deasupra in lumea spirituala.In lumea noastra tu iti doresti sa suferi daca crezi ca ai dreptate, daca aspiri spre scop, daca ai intr-adevar nevoie de ceva, sau daca iubesti oamenii pentru care faci efort, copii, rudele si aceia care iti sunt apropiati. Pe de alta parte, in spiritualitate totul se face prin forta Luminii care te influenteaza.

Nu este un secret ca eroismul in lumea noastra este forta egoismului. Avem nevoie de invidie, o dorinta puternica, dragoste de sine si alti stimuli ca sa ne « iluminam » si sa obtinem abilitatea de a rabda. In afara de asta primim si abilitatea de a rabda de la natura. Unii oameni pot rabda suferinte mari chiar de la nastere.

Dar cand o persoana intra in lumea spirituala si incepe sa lucreze de dragul de a darui, atunci se opreste din a juca un rol. Nu mai exista puternic sau slab. Toti sunt la acelasi nivel si nu sunt asistati de natura lor materiala in nici un fel. In lumea spirituala persoana are nevoie de forta care il imbraca in Lumina.

Evident, si aici fiecare persoana difera de ceilalti, dar difera prin scopul lor spiritual, care este determinat de radacina sufletului sau. In fiecare alta privinta  se simte slab sau lipsit de putere. In viitor, persoana va avansa, cu cat mai slab se simte cu atat mai mult depinde de Lumina care Reformeaza.

La inceput toti suntem eroi, “barbati adevarati”. Dar apoi incepem sa fim slabi pana cand vedem ca nu ne-a mai ramas nimic. In aces fel suntem “faliti”, vedem slabiciunea si suntem recunoscatori pentru ea, intelegem ca de fapt nu trebuie sa facem ceva in afara de a cauta fortele de a rezista si a rabda.

Trebuie sa gasesc doar forta de a avea credinta. Apoi voi obtine abilitatea de a rabda, forta daruirii care actioneaza asupra cunoasterii. Lasa sa ma simt gol pe interior, lasa sa nu am nimic care sa merite sa lucrez pentru el, lasa sa fiu fiu complet lipsit de energie pentru ca egoismul meu nu ma impinge mai departe si nu imi da putere.  Totusi, daca primesc forta daruirii de la Lumina care reformeaza, apoi o pot realiza. Gradul increderii mele depinde de asta.

In lumea materiala, gradul de incredere depinde de cat de mult este continut in Kelimul meu de primire. Dar in spiritualitate este chiar opus. Gradul increderii mele depinde de cat de mult este continut in Kelimul meu de daruire.

Nimeni nu are vreo “favoare speciala” aici si nimeni nu ii intrece pe ceilalti in putere. Fiecare persoana coboara la zero si experimeteaza o totala goliciune si slabiciune, si apoi incepe sa obtina forta de daruire care vine de sus. Dar se intampla doar cu conditia ca sa fie amestecat cu cel superior. Primirea dorintei trebuie sa fie intotdeauna anulata inaintea celui superior astfel incat dorinta de a darui sa ii dea persoanei forta de a rabda si increderea.
Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 3/3/11 Increderea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: