Cadere? Nonsens!

 In timp ce o persoana urca pe scara spirituala, ea coboara simultan in egoul ei. Sa presupunem ca am gasit si corectat numai stratul de suprafata al dorintei mele. La acest nivel, m-am conectat cu grupul, am realizat importanta scopului si am atras Lumina care Reformeaza asupra mea. Totusi, pentru a ascede la primul grad spiritual (unul din 125), trebuie sa trec prin inca doua etape.

Cel de al doilea strat al dorintei imi este revelat si aici sunt mult mai rau sau „aspru”. Aici condamn, ignor, contest si dispretuiesc. In compartatie cu aceasta stare, anterior eram ca un copil mic; acum, sunt respins mult mai puternic. Pentru ce? Pentru a-mi furniza mie oportunitatea de a atinge o mai mare unitate si de a atrage mai puternic Lumina Superioara.

In acest fel avansez clipa dupa clipa, dezvaluind un egoism dinn ce in ce mai mare. Nu conteaza cat de sus se poate ridica o persoana, inclinatia rea il precede intotdeauna. Este pregatita pentru ea, desigur. Totusi, in timpul unei caderi, nimic nu ajuta si ea cade in minus Infinit.

De fapt, o cadere nu este chiar o cadere, ci o stare de ascensiune pentru care nu esti inca pregatit. Este ca si cum ai fi transferat in echipa campioana, pentru ca antrenorul stie ca ai capacitatea sa te alaturi de jucatorii de top. Conditiile necesare iti sunt furnizate. Acum, tu trebuie doar sa depui cel mai bun efort si sa iei loc in echipa ca un egal cu ei.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 22.09.10, Agenda adunarii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: