Cand Simti Ca Nu Cresti

Baal HaSulam: „O Slujinca Este Mostenitoarea Stapanei Sale”: Deci, lumile au fost divizate in internalitate si externalitate si fiecare lume contine iluminari adecvate pentru a actiona pentru o dezvoltare lenta. Si acestea se numesc „internalitatea lumii.”

Opus acestora, exista iluminari care actioneaza doar instantaneu. Deci, cand apar aici in ramurile lor lumesti si li se da controlul, in afara de faptul ca ele corecteaza, ruineaza de asemenea.

Partea interioara se dezvolta treptat, in conformitate cu natura sa, in timp ce partea exterrioara, in functie de natura sa nici macar nu se dezvolta, ci face un salt. Acestea sunt cele doua tipuri de vase, dorinte care actioneaza in functie de natura lor.

Sa stiti ca aceasta este ceea ce noi numim „stapanirea externalitatii,” ca in versul, „Dumnezeu i-a facut atat pe unul cat si pe celalalt.” Contine o forta care indeamna si goneste catre revelarea stapanirii internalitatii.

Dorintele care apartin GE nu se pot dezvolta ele insele pentru ca nu simt nici o lipsa (Hafetz Hesed).

Nu am nimic dar nu am nevoie de nimic. Totul este bine.

  • Cum te vei dezvolta?
  • Pentru ce? Sunt fericit asa cum sunt.

Atunci o forta exterioara vine si incepe sa ii impinga prin suferinta, ura si alte probleme si ca rezultat GE nu are altceva de facut decat sa se dezvolte. Acest lucru are loc pentru ca nu au alta sansa, impotriva naturii acestor dorinte. De fapt, forta care este revelata atat de negativ face bine. Apoi, acest „rau” se va transforma in „inger”, chiar daca acum joaca rolul dusmanilor si problemelor oamenilor lui Israel.

Acestea doua apartin „natiunii lui Israel”, fiind directionate direct catre Creator, nu pot avansa fara „Natiunile lumii.” Ele au nevoie ca presiunea fortelor negative sa le impinga din spate. Nu exista nici un alt mijloc de corectare cu exceptia presiunii partii exterioare asupra partii interioare.

De fapt aceste doua parti formeaza dorinta de a primi, insa partea exterioara ar dori sa avanseze la un moment dat. Pe de alta parte, partea interioara doreste sa daruiasca si astfel doreste sa se restranga pe sine si sa faca actiuni echivalente abilitatii sale de a darui si acesta este un proces treptat.

Problema parti exterioare este foarte simpla: vrea sa primeasca totul in acelasi timp, dar nu are de unde sa ia. Deci se intoarce catre GE, adica la natiunea Israel si sustine: „Este vina ta! Nu primesc ce vreau pentru ca nu vrei sa imi dai! Tu esti sursa raului din lume.”

Oamenii lui Israel au fost alesi drept operator al scopului general al corectiei. El contine pregatirea ceruta pentru crestere si dezvoltare pana cand misca si natiunile lumii, pentru a ajunge la scopul comun.

Cu alte cuvinte exista o diviziune clara intre GE (Galgata ve Eynaim), adica „Israel” si AHP, adica „natiunile lumii.” Partea superioara este Bina si partea inferioara este formata din vasele primirii (Kli Kabbalah). Aceasta este structura intregii realitati, a intregului vas comun.

Noi ar trebui sa intelegem ca oamenii lui Israel sunt descendentii celor care au parasit Babilonul. De-a lungul istoriei au fost supusi multor schimbari si astazi vorbim despre cei in care “punctul din inima“ este revelat (•), si de aceia in care nu a fost inca revelat- oamenii lui Israel care nu simt si nu inteleg inca aceasta componenta [(•)?].

Corectia este obligatia lui „Israel” iar ‚natiunile lumii” sunt partea pasiva. Deci umanitatea trebuie sa se schimbe. Mai mult, daca natiunile lumii se schimba fara diseminarea noastra, asta este impotriva noastra pentru ca in acest caz nu implinim scopul creatiei. In momentul in care noi primim intelepciunea Cabalei trebuie sa o transmitem natiunilor lumii, pentru ca intreaga corectie are loc prin noi.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 30/08/2012, “O Slujnica Este Mostenitoarea Stapanei Sale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed