Cat valoreaza iubirea?

Intrebare: De-a lungul intregii istorii, banii au provocat razboaie intre guverne si in familii. Deci, cum pot fi folositi ca sa uneasca oamenii?

Raspuns: Totul depinde de modul in care sunt folositi banii. Daca vreau sa-mi satur egoismul, atunci am nevoie de bani. Insa, daca vreau sa-mi folosesc egoismul ca sa-i implinesc pe ceilalti, atunci am nevoie de un ecran anti-egoism, o “perdea” pentru egoism, cum ar fi banii.

Banii sunt un indicator al puterii mele, forta ecranului. Astfel, razboaiele nu sunt duse din cauza banilor, ci din cauza egoismului.

In afara de asta, nu poti cumpara totul cu bani, desi poti cumpara aproape orice. Chiar si in lumea noastra exista calitati care relationeaza cu radacina sufletului, care nu poate fi cumparata, cum ar fi legatura speciala dintre oameni, sau o aptitudine speciala care se trage din radacina sufletului {cum ar fi talentul in muzica, arta sau literatura}.

Calitatile pe care le primim de la natura nu pot fi cumparate cu bani. Lucrurile pe care trebuie sa le adaugam prin eforturile noastre, inclusiv relatiile dintre oameni si iubirea sunt, de asemenea, foarte greu de cumparat.

Uneori confundam banii cu eforturile. Insa, este imposibil sa platim, pur si simplu si sa cumparam o anumita atitudine. Lucrurile ce apartin naturii, pe care le primim de la Creator si trebuie sa I le dam inapoi, sunt imposibil de atins in mod egoist si bancnotele noastre nu ne sunt de nici un ajutor in acest caz.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala din 01.03.2011, Lectie despre bani

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: