Ce este fericirea?

Întrebare: Suntem născuţi pentru a fi fericiţi, pentru asta facem eforturi. Cu toate acestea, sistemul în care trăim este egoist. „Visul american” a fost exagerat în societatea noastră. În esenţă, este inaccesibil deoarece pentru a ajunge acolo, trebuie să câştigăm bani. Pentru a câştiga bani, trebuie să muncim şi, la rădăcina ei, munca este sclavie. Cu alte cuvinte, noi suntem transformaţi în sclavi pentru a deveni „fericiţi”. Cu toate acestea, noi nu suntem fericiţi. Umanitatea poate suprima această idee şi să fie fericită fără ea? Cum aţi descrie starea de „fericire”?

Răspuns: Cred că fericirea nu este posibilă decât dacă atingem echilibrul. Când oamenii vor construi o fuziune mutuală corectă unii cu alţii, când vor simţi că sunt în mediul bun social, toate problemele vor dispărea. Apoi, societatea va stabili şi promova homeostazia, oameni vor simţi că sunt ca într-un flux, fiind într-o stare de linişte interioară şi exterioară. Această condiţie suscită o stare de beatitudine în ei.

Cu alte cuvinte, o senzaţie de fericire nu apare pentru că noi ne satisfacem egoismul, fără a ne gândi la urmări, în plus, faţă de fiecare dintre noi există mulţi alţi egoişti care vor plăcere în detrimentul altora. Senzaţia de fericire apare ca rezultat al unităţii. Ea provine dintr-un sentiment de echilibru, similar cu un organism sănătos, care trăieşte atunci când organele funcţionează în echilibru.

De asemenea, societatea umană trebuie să urmeze exemple din natură şi să aspire să atingă aceeaşi stare. Astfel, vom realiza care este scopul vieţii. Senzaţia pe care o avem, fiind în această stare, este fericirea.

Emisiunea de televiziune „Medicina viitorului”, 07.04.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed