Ce este înțelepciunea vieții?

Întrebare: Cum să te porți cu egoismul atunci când îți apare dintr-o dată în viață?

Răspuns: El apare constant, în fiecare clipă. Egoismul mă copleșește mereu și mă aruncă în tot felul de gânduri. Dar nu înseamnă că vreau să fur, să înșel sau să le fac rău altora.

Egoismul este cel care ne comandă toate acțiunile, în fiecare moment, chiar și pe cele mai mărunte. De exemplu, modul în care ne odihnim, ne ridicăm sau mergem. Se manifestă la toate nivelurile: în gânduri, senzații, intenții, cuvinte și acțiuni.

Alegerea unei atitudini, a modului în care vorbim și ne comportăm, este decisă de egoism din interior, de aceea trebuie să-l studiem și treptat, să ne corectăm. Este o sarcină extrem de interesantă..

Întrebare: Trebuie să mă întreb tot timpul, „De ce fac acest lucru?”

Răspuns: Nu. Dacă studiezi cabala, nu-ți vei pune astfel de întrebări, deoarece vei fi influențat de lumina superioară, o energie diferită, care nu este egoistă ci altruistă.

Ambele lumini te influențează. Ele te vor ghida și te vor conduce înainte așa cum este mânat un cal cu ajutorul frâielor. În plus, vei simți ce forțe te conduc acum, cu care forță ar trebui să progresezi și cum, dar și cum să echilibrezi cele două forțe. În principiu, înțelepciunea vieții constă din echilibrarea corectă a celor două forțe.
[267872]
Din emisiunea KabTV “Bazele cabalei” 5/24/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed