Cum se corecteaza un egoist

laitman_2009-03_79301

Intrebare: Cum poate o persoana sa-si faca intelese sentimentele de catre aproapele sau ca si de catre propriii copii? Cum pot cei ce nu aspira la semnificatia vietii sa se corecteze pe sine?

Raspunsul meu: Studiul Kabbalah si un mediu corect ne ajuta sa intelegem natura Lumii Superioare si legatura dintre toate componentele lumii. Ni s-a dat oportunitatea de a incerca sa implementam aceasta, impotriva noastra, in grup, pentru ca apoi sa ne dam seama ca nu este posibil decat daca suntem uniti si dependenti unii de altii. Astazi, omenirea incepe, pas cu pas, sa realizeze clar, legatura care ne uneste unii de altii.

Criza actuala este prezenta pentru a ne arata interactiunea distrugatoare dintre noi si incapacitatea noastra de a o corecta, doar daca vom recunoaste ca egoismul reciproc este cauza tuturor necazurilor.

Cu cat mai repede va ajunge acesta invatatura la oameni prin media, cu atat mai repede va fi cunoscut raul si cu atat mai scurta va fi calea noastra de suferinta.

Sentimentul nostru de neputinta, al interactiunii egoiste daunatoare dintre noi, ne va uni suferinta si dorinta pentru a gasi o cale de iesire si o solutie acestei probleme.

Cu cat mai curand va simti fiecare persoana dependenta sa de cei din jur, ea va deveni interesata de starea celorlalti si-i va pasa de bunastarea acestora. La inceput, sentimentul pentru o familie unita vine dintr-un interes egoist, oricum, in timp ce ne adunam si ne apropiem unii de altii, vom atinge simtirea corecta pentru sentimentul comuniunii noastre..

Toata lumea va invata sa isi ia vecinul in considerare si sa-l trateze ca pe o ruda, chiar impartind totul in mod egoist cu el, pana cand vom atinge egalitatea totala in lume.

Cu un asemenea tip de distribuire, oamenii vor avea tot ce au nevoie, din moment ce Natura va furniza pentru intreaga omenire.

Prin urmarirea in mod egoist a legii similaritatii cu Creatorul, oamenii vor incepe sa-si dea seama de legatura lor cu radacina spirituala, exact cum o mana sau un picior descopera legatura sa cu creierul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed