Daca esti bolnav, doar stai si astepti un leac, care sa “vina” la tine?

Am primit doua intrebari privind corectarea egoismului.

Intrebare: Egoismul meu nu este foarte dezvoltat. Eu nu aspir sa devin bogat sau sa-mi construiesc o cariera. Nu am nici o ambitie si lucrez in tot felul de job-uri pentru un salariu minim. Cu toate acestea, am o aspiratie de a iesi din acest ciclu. In scopul de a studia Kabbalah, nu trebuie sa dezvolt egoismul meu, sau pot studia Kabbalah si in asemena conditii?
Raspunsul meu: Singurul lucru asupra caruia trebuie sa te concentrezi este corectarea egoismului pe care il ai. Abia apoi, vei vedea cat de rupt esti de egoism! Asta pentru ca intreaga ascensiune spre Creator se bazeaza numai pe o dezvoltare dinamica si de corectie a egoismului.
Intrebare: In ultima zi Congresul International de Kabbalah 2009, am decis sa setez o alarma pe telefonul meu, care sa-mi aminteasca sa gandesc un minut, zi de zi, la faptul ca toti oamenii pamantului sunt un singur Kli (un Vas – Dorinta). In afara de asta, chiar as vrea sa ader la un grup, dar egoismul meu ma retine. Ar trebui sa-mi fac putere sa merg la un grup, sau sa astept ca acest lucru sa se intample natural, ma va ‘impinge’ Lumina sa merg la un grup?
Raspunsul meu: Daca o persoana este bolnava si, doar sta asa, asteptand ca hotararea de a lua un medicament amar, o sansa, sau o operatie „sa vina la ea”, atunci, acea persoana procedeaza corect?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed