Descoperirea unei noi legi

Toate legile descoperite pana acum in chimie, biologie, matematica, fizica, si chiar fizica cuantica au ajuns la o singura lege: aceea a interconectarii. Toate aceste legi sunt duale, asa cum sunt legea gravitatiei si legea respingerii, legea dezvoltarii si legea degradarii. Toate legile naturii au un numitor comun: finalitatea.

Sunt mandru sa va informez ca noua lege este o lege care ne va da capacitatea de prevedea viitorul curs al evenimentelor. Se bazeaza pe alegerea directiei, adica fie de a impinge totul spre noi pe cheltuiala altora, fie sa dam altora in timp ce primim strictul necesar si avem grija de intregul sistem.

Un exemplu simplu si evident al acestei legi este bacteria. Exista bacterii in corpul nostru fara de care nu putem trai. De exemplu, anumite bacterii produc vitamine, cum ar fi vitamina K pe care nu  putem lua din exterior; exista bacterii care ajuta digestia, si exista bacterii care ne servesc asemeni unor arme sau paza pentru ca ne apara de bacteriile daunatoare.

Toate aceste bacterii lucreaza pentru a crea si mentine legatura, au grija de intregul organism. Pe de alta parte,exista bacterii indreptate spre distrugere, care cauzeaza boli si moarte.

Un alt exemplu al legii inteconexiunii este simbioza si parazitismul. In simbioza, se ajuta una pe alta, si astfel de dezvolta. De exemplu, in timpul zilei, plantele produc oxigen ca parte esentiala a produsului existentei lor, sustinand viata si consuma dioxid de carbon, in timp ce oamenii si animalele fac invers. In parazitism, un organism traieste pe cheltuiala altuia. Parazitii vor muri consumand organismul pe care il ocupa deoarece nu mai au cu ce trai.

Toate acestea sunt date stiintifice. I-a luat mult timp umanitatii sa descopere aceste legi ale naturii. Acum, pe masura ce adunam informatii, descoperim legile interconexiunii. Ce invatam de la natura pe masura ce ii descoperim secretele? Atunci cand iti pasa de altii, beneficiaza ambele parti. Atunci cat iei, altii sufera. Apoi, suferi tu si mai mult.

Astazi, umanitatea sufera de virusul numit „lacomie”. Acesta este un virus oribil de care nu scapa nimeni. Atunci cand o persoana buna, atenta este afectata de acest virus al lacomiei, totul se prabuseste. Daca ne uitam la lumea de astazi, noi vedem ca toti sufera de acest virus. Ce face acesta? Schimba directia intentiei de la grija fata de altii la profitul pe socoteala altora. Acest virus a crescut incredibil de repede, acoperind toate continentele, toate nivelurile sociale, si toata umanitatea.

Rezultatele acestei epidemii sunt destramarea familiilor si probleme in serviciile umanitare cum ar fi educatia si medicina. Acestea ne vor face in curand sa ne indreptam unii spre altii cu pusti, plini de ura si fara a intelege ca nimeni nu este de vina. Noi am omis sa vedem pur si simlpu dusmanul comun” : virusul lacomiei. In loc sa ne luptam unii cu altii, trebuie sa ne luptam cu lacomia, trebuie sa ne unim impreuna in garantia reciproca. Asta ar trebui sa fie prima noastra actiune.

Apoi, trebuie sa intelegem ca ar trebui sa nu ne luptam cu fratii nostri, indiferent de infatisarea lor. In loc de asta, trebuie sa ne unim sa luptam cu virusul lacomiei.

In al treilea rand, trebuie sa intelegem ca arma noastra in aceasta lupta este iubirea si interconexiunea dintre noi. Noi putem inainta, insa daca facem asta pentru a ne lupta intre noi, asta intareste dusmanul nostru, virusul lacomiei.

Odata ce l-am invins, vom intelege ca acest virus apare doar pentru a ne aduce la unitate, fericire, siguranta, eternitate, si iubire.

Haideti sa fim sanatosi si sa reusim impreuna.

A. Angelov, M.D. (Boston, MA)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: