El, a carui inima este sfaramata

Scrierile lui Rabash, De ce se spune ca “ Creatorul vindeca inimile sfaramate”? Pentru ca cel mai important lucru pentru o persoana este inima, deoarece ea este vasul pentru Lumina Superioara. Insa, daca vasul este spart, atunci tot ce intra in el, curge in afara.

Astfel, daca inima este sfaramata, adica, daca dorinta egoista stapaneste inima, atunci Lumina nu poate intra in ea. Tot ceea ce o persoana primeste in mod egoist, merge catre fortele impure {Klipot}. Asta se numeste  “ o inima sfaramata”.

De aceea, o persoana ii cere Creatorului sa o ajute si sa-I vindece inima sfaramata, deoarece nimic spiritual nu poate intra in ea si doar Creatorul o poate salva.

Creatorul a creat creatia perfecta. Dar apoi, pentru a-i da creatiei abilitatea de a intelege, simti, descoperi si evalua aceasta stare perfecta, El a trebuit sa o faca sa treaca prin prin stari care sunt opuse perfectiunii, in orice forma. Apoi creatia se va pregati, obtinand forta, senzatia si abilitatea de a descoperi perfectiunea in care a fost creata.

Starile ce sunt opuse perfectiunii seunt numite “ruptura”. Ele exista numai in relatie cu creatia, in interiorul senzatiilor si intelegerii acesteia. Asa se spune, o persoana descopera ca inima sa este sfaramata- ca toate dorintele sale sunt zdrobite si ca este condusa de egoism.  Si exact ca si un vas spart, tot ce intra in el, curge in afara si merge spre dorintele egoiste.

Persoana simte ca doreste cu inversunare influenta, insa este incapabila sa o infaptuiasca deoarece intreaga sa inima este sfaramata. Dintr-o data descopera ca toate gandurile si dorintele sale, intreasa aspiratie spre influenta este, de fapt, atintita  in directie total opusa…spre primirea egoista.

Se spune ca omul este frant in doua directii. Prima este dorinta arzatoare pentru Creator, care pare sa vina din adancul inimii sale. Insa descopera ca, in realitate, din adancul inimii  vrea ceva opus.

Apoi, ca rezultat al acestor doua directii opuse care se dezvaluie in interiorul sau, persoana simte ca inima ii este sfaramata. De aceea ii cere Creatorului sa-I vindece inima, asa incat intentiile sale sa fie atintite spre Creator, spre influenta, spre aproapele sau – doar intr-o singura directie, fara sa intoarca la ea.

Asta este considerate o rugaciune adevarata care este acceptata Sus, asa cum este scris, “Creatorul este aproape de cei a caror inima este sfaramata.”

Aceasta iluminare este unicul lucru de care avem nevoie.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 09.03.2011, in Rugaciune

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: