Internetul, ca o retea puternica

Istoria umanitatii este istoria dezvoltarii egoiste. Astazi suntem martorii felului in care egoismul nu mai poate aduce satisfactie oamenilor. Mai demult, tanjem dupa viitor. Voiam sa cumpar o masina, un iaht, un avion si asa mai departe. Acum insa, dorinte profitabile si promitatoare nu ma mai rascolesc. De altfel, mereu caut placere in ceva nou, insa nu a mai ramas nimic nou.

Senzatia de implinire, de placere in dorintele mele este, de fapt, senzatia vietii in mine. Daca nu simt implinirea dorintei, nu exista viata chiar din momentul in care dorinta este moarta. Astfel, neajutorat, imi doresc chiar sa mor, ca sa nu mai simt aceasta goliciune interioara. Aceasta este lista veche de secole care ne propulseaza spre viitor.

In zilele noastre, umanitatea creaza, in mod inconstient, probleme si confuzii si actioneaza in mod prostesc, numai ca sa nu mai simta vidul interior. Oamenii vor sa lupte, fac revolutii, fac  orice ca sa simta macar un pic de implinire, indiferent cat de negativa. De exemplu, daca nu am am apetit, iau ceva acrisor ca sa simt pofta de mancare si sa ma simt bine.

Daca nu alegem cursul corect, un asemneea comportament ne va conduce spre razboi. Si vom ceda in asa fel ca, mai tarziu, ne vom simti un pic mai bine: In cele din urma, avem pentru ce trai. Intr-adevar, de ce sa nu luptam ca sa ne improspatam si sa ne reinoim?

Este o problema foarte mare. Guvernele si media sunt extrem de constiente de asta. De aceea ei tot incearca sa induca in eroare publicul prin furnizarea de tot felul de exaltari din partea lor care sa indemne oamenii sa faca ceva si sa primeasca satisfactie din asta. Altfel, oamenii se vor confrunta cu goliciunea si vor incepe sa-si tranteasca liderii de pe tronuri, vor depasi toate limitele si se vor sinucide ca sa scape de disperare.

Va fi imposibil sa fie controlati. Cum poate cineva sa guverneze o persoana careia nu-i pasa si nu se bucura de nimic? Deci, omul trebuie sa inteleaga ca publicul este manipulat la scara mare, inclusiv prin internet. Nu este un accident ca a luat o asemenea amploare si nu este deloc surpinzator ca e atat de accesibil si tinde sa patrunda in fiecare casa. Nu este pentru noi – este pentru ca ei sa ne poata controla pe noi.

Acesta este unicul mod in care pot fi controlati oamnii azi, prin prezentarea de „surse de venit” aditionale, adica implinire. Altfel, persoana va dori sa faca orice este nevoie, caci viata fara placere isi pierde orice valoare pentru ea.

Din aprtea a patra aLectiai zilnice de Cabala din 21.03.2011, Principiile educatiei globale

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: