Intre Intuneric si Lumina

O persoana are nevoie de forta Torei, pentru a se descoperi pe sine si realitatea, in relatie cu Creatorul. A fi aproape de Creator inseamna a fi similar cu El, in calitatea de daruire si de iubire. Aceste calitati devin revelate unei persoane, prin atitudinea sa fata de mediu, asta insemnand cineva apropiat si cu acelasi scop in viata. Acesta este criteriul corect pentru analiza proprie si masurarea atitudinii tale fata de Creator.

Scopul revelarii Creatorului si uniunea cu EL se obtine in doua etape:

  1. Calitatile unei persoane devin revelate ca fiind rele, pentru ca acestea nu il lasa sa atinga scopul.
  2. Forta corectiei, Lumina, este dezvaluita in interiorul uniunii dintre oamenii care aspira la scop. Apoi inclinatia rea – natura omului – il ajuta sa se uneasca cu Creatorul.

La inceput, defectele egoismului (Klipot) par sa fie obstacole foarte mari. Totusi, pe masura ce avansam, descoperim abilitatea de a le transforma in bunatate. Ele devin punctul nostru de independenta (Klipat Noga), care ne permite sa crestem.

Pe partea dreapta il avem pe Creator, iar pe partea stanga –Klipa. Ne formam din amandoua, creand forma noastra independenta a similaritatii cu Creatorul. Cand forta Luminii si forta intunericului ne conecteaza corect unul cu celalalt, ele dau nastere in noi la forma Adam, fiinta umana. Fiinta umana din noi este gradul similaritatii noastre cu Creatorul.

Totul este facut de catre Lumina. Ea dezvaluie forta inclinatiei rele din noi, precum si propria forta de a ne dezvolta egoismul. Ca rezultat, descoperim Sursa Unica, Creatorul, iar distinctia intre bine si rau sau intre Lumina si intuneric dispare. Toate fortele si calitatile formeaza imaginea unei singure realitati, Sursa.

Aceasta constituie intreaga Stiinta Cabala: revelarea Creatorului de catre creaturi, sau mai degraba, in interiorul creaturilor.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: