Intreaga lume e pe o pluta mica

Intreaga creatie este divizata in patru nivele de dezvoltare: mineral, vegetal,animal si vorbitor. Iar dezvoltarea umana urmeaza si ea, de asemenea, aceleasi patru etape.

La nivel mineral o persoana nu ezita sa fie de acord cu tot ce face guvernarea de sus cu el.La nivel vegetal, dobandeste propria-i dorinta, acordul si dezacordul.

A se ridica la nivel animal inseamna a avea caracter si destin propriu, directie si individualitate, asta este, se execute un scop special in creatie, sa posede o forta activa in interiorul marii masinarii generale a naturii si sa ii schimbe vitzele corect, in conformitate cu actiunile Creatorului, dar cu propria sa mana.

Atunci cand o persoana devine ea insasi ca aceasta masinarie enorma, este numita om, Adam. Asta este, el cuprinde tot acest mecanism al naturii si il gestioneaza in locul Creatorului, devine inclus in programul general de creatie. Aceasta inseamna sa se ridice la nivelul uman.

In prezent, umanitatea incepe sa se trezeasca si sa se ridice deasupra nivelului mineral spre nivelul vegetal. De aceea simtim discomfort si pierderea drumului; nu stim incotro sa mergem si de ce. Iar in anii care vor urma se vor manifesta multe astfel de evenimente care vor nedumeri lumea lipsind-o de intelegerea modului in care trebuie sa mearga mai departe.

Acest lucru va implica cele mai simple si in aparenta clare lucruri si nu principii inalte. Dintr-o data temeliile vietii vor disparea: Economia se va opri din functionare; relatiile dintre oameni se vor dezintegra; confuzia va coplesi structurile puterii. Este ca si cum ceata cade si totul devine neclar.

Toti cei care au venit la Cabala au inceput sa studieze deoarece, la un moment dat, au simtit ca au intrat intr-o astfel de ceata. In alte lumi, o persoana nu mai simte ca este stapanul vietii sale, in care totul urmeaza o ordine clara. Aici, apare un factor obscur care ii creaza confuzie.

Functia de protectie a organismului incepe sa opereze, doresti sa te simti increzator si sigur, sa stai ferm pe teren si sa detii controlul in mainile tale, sa stii ca ai un loc de munca, bani, sanatate si pensie. Dar brusc, vezi toate acestea ca si cum ar disparea intr-o ceata.

Intreaga umanitate va simti aceasta stare. Iar atunci cand in loc sa fie starea unei singure persoane, aceasta va incepe sa se intample la o scara mai mare, va fi infricosator. Dar acest lucru ne va impinge la urmatorul nivel, ne va forta sa cautam protectie, o noua fundatie si ne va aduce la nivelul vegetativ.

La nivel vegetal, oamenii vor fi obligati sa caute cum sa se tina unii pe altii si asta pentru a realiza conexiunea globala si integrala in mod voluntar, constient si cu intelegerea faptului ca ei nu pot supravietui fara aceasta.

Este ca si cum toti suntem in picioare pe o pluta, plutind pe apa. Imaginati-va ca toata lumea va face miscari necoordonate si va clatina pluta in directii opuse. Pentru a nu ne rasturna trebuie sa ne tinem unul pe celalalt si sa mentinem echilibrul tot timpul, altfel, ne vom ineca. Acest sentiment va domni in lume.

Din prima parte a Lectiei Zilnice de Cabala 8/26/11, Shamati 115

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed