Întreaga lume sta in fata Muntelui Sinai

Pentru ca studiul să devină un „elixir al vietii”, mai degrabă decât o „otravă mortală”, acesta trebuie să înceapă cu intenţia de a atrage Lumina care reformeaza. Trebuie să studiem şi să deschidem cartea doar de dragul corecţiei noastre.

Cabala şi toate celelalte cărţi sfinte, indiferent in ce limbă sunt scrise (de exemplu, Talmudul şi Mishna folosesc limbajul indiciilor si alegoriilor) sunt descrieri ale legăturii noastre cu Lumina, starile noastre spirituale. Toate aceste cărţi, scrise de înţelepţi, cabalisti, de-a lungul intregii noastre istorii, vorbesc despre lumea spirituală, starile noastre mai mari.

Dacă o persoană studiaza în scopul de a atinge stările si gradele spirituale despre care ne spun cabaliștii, ca un copil care vrea să crească, atunci mai intai ea ajunge la revelaţia răului sau. Este scris, „Am creat înclinația rea  şi, în plus, Tora, mijlocul pentru corectarea acesteia.”

Atâta timp cât am fost „în exil”, toate acestea au fost ascunse, dar acum începem să iesim din exilul final. Şi la fel ca în timpul exodului din Egipt, astăzi, stam din nou înaintea primirii Torei, dacă dorim sa devenim „ca un singur om cu o singură inimă”, sa  atingem garantia reciprocă la fel ca pe Muntele Sinai.

Un munte de ură se descoperă în faţa noastră (Muntele Sinai vine de la cuvântul Sinnah – ură). Dar chiar şi în ciuda acestui lucru, ne unim cu ajutorul punctelor noastre din inima, calitatea superioara, Moise din noi, care ne trage în sus şi ne conduce prin deşert, prin „perioada de pregatire”, in fata intrării în „tara lui Israel ” însemnând dorinţa de dragul de a darui.

Acesta este modul în care toată omenirea sta astazi înaintea muntelui de ură. Ne-a fost descoperita ca fiind una pentru toţi şi se numeşte criza mondiala. Suntem cu toții în aceeaşi stare, dar nu toată lumea o înţelege pe deplin încă, similar cu modul în care în mulțimea de oameni sunt incluse persoane diferite, precum  -bărbaţi, femei, persoanele în vârstă şi copii care abia înțeleg ce se întâmpla.

Cu toate acestea, toata lumea deja a început să simtă aceasta stare. Doar că unii înţeleg că motivul tuturor este ego-ul nostru şi ura care ne desparte, în timp ce alţii încă o experimenteaza ca pe o situaţie financiară proastă. Fiecare persoana simte un fel de lipsa, în funcție de calitățile sale, de mediul si de necesitățile sale: unei persoane ii lipsește o locuinta, alteia brânza de vaci, celei de-a treia altceva şi aşa mai departe, în întreaga umanitate, fiecărei persoane.
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 8/11/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: