La inceputul drumului

Incepem drumul nostru spiritual de indata ce obtinem o dorinta egoista relativ mare, urmare a dezvoltarii de-a lungul mileniilor, mai ales in aceasta incarnare, multumita punctului din inima.

Din cauza acestui punct, dorinta de a primi se dezvolta mai repede si mult mai „agresiv”, cerand mai mult decat face.  Punctul conduce dorinta intr-o directie neclara, asa incat ridica mana si isi creste cererile din aceasta lume.

Dezvoltarea in spatiul lumii noastre  fara punctul din inima, a apartinut dorintelor maselor, insa acum, impulsul spiritual e directionat cu totul in alta parte. Noi continuam sa ne dezvoltam in mod egoist, insa egoul nostru a crescut si acum doreste sa „devoreze” intreaga realitate, atat corporala cat si spirituala.

Cu aceste doua forte, omul isi incepe cercetarea spirituala, pana cand ajunge la grup si afla metoda corectiei. Daca foloseste aceasta metoda corect prin studierea intelepciunii Cabala cu intentia de a afolosi mediul la atragerea Luminii, se angajeaza pe drumul dezvoltarii spirituale. In acest proces, egoul omului este combinat cu aspiratia lui pentru daruire, care deriva din mediu. In mod gradual, o cerere creste in inima lui si Lumina o creste.
Din partea întâi a  Lectiei zilnice de Cabala 10/21/10, “Sunt primul si sunt ultimul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: