Lumina magică a iubirii altruiste

Procesul de corecție este împărțit în mai multe stadii care determină gradul avansării noastre. Dacă ne-ar fi permis să simţim acum în vasele noastre de primire plăcerea care vine de la Creator, că El este bun și binevoitor, nu vom fi niciodată capabili să le corectăm, astfel încât acestea să fie în scopul de a dărui. Ei ar înțelege ce plăcere există în Lumina superioară și le-ar fi imposibil să le constrângă și să le corecteze.

Deci, în primul stadiu, o persoană trebuie să atingă credința, ceea ce înseamnă a dobândi forța de a dărui, care se naşte în el prin influenţa Luminii, dacă face eforturi prin munca în grup, tânjind după dăruire şi după gradul de înţelegere al acestei calităţi. Apoi, brusc, forţa care îl obligă să simtă că această dăruire este bună, începe să se stabilizeze treptat în el.

Pare că el preferă dăruirea pentru motive egoiste, dar nu e așa. El se bucură de faptul că nu este egoist. Lumina, datorită influenței sale îi dă această înclinație, astfel de valori, care-l forțează să preţuiască dăruirea. Apoi, o persoană este gata pentru a efectua acțiuni de dăruire de dragul acțiunilor în sine. El doar cere să fie capabil de a efectua astfel de acțiuni față de cei din jurul său.

În măsura în care dobândește forța de a dărui, începe să înțeleagă cum să lucreze cu vasele sale, să observe cele 613 porunci, care înseamnă corectarea celor 613 dorinţe în care e divizată dorinţa generală a fiecărei persoane. Apoi, desigur, el folosește în totalitate dorința sa numai în scopul de a darui.

În stadiul în care își poate utiliza propriile sale dorințe în scopul de a darui, începe să simtă nu forța de dăruire, ci forța iubirii. Astfel, ca urmare a păstrării celor 612 porunci, ajunge la ultima poruncă,  613, dragostea pentru Creator.

Apoi plăcerea eternă îi este revelată de către toate aceste porunci, care a fost scopul creației, prin care Creatorul a intenţionat iniţial să umple omul.

Se pare că nici un pas pe această cale nu este posibil fără deficienţa persoanei care să îl preceadă. În asta o persoană depinde total de mediu. Deci, în măsura în care acesta conduce o persoană și îi crește deficienţa sa pentru dăruire, ea îşi măreşte mediul, astfel încât aceste deficiențe vor fi scopul lor comun.

 

Din Pregătirea pentru Lecţia zilnică de Kabbalah 11/30/12

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed